Παρά το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ εμφανίζει αυξημένα έσοδα, προσανατολίζεται στην αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής με βάση την κλίμακα κατανάλωσης.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο πολυπράγμων μάνατζερ Χαράλαμπος Σαχίνης ετοιμάζεται να αυξήσει την τιμή στο νερό σε μια περίοδο κατά την οποία ένα κρίσιμο ποσοστό Ελλήνων, το οποίο η ΕΛΣΤΑΤ ανεβάζει στο 18%, βρίσκεται στα όρια της φτώχειας και δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες.

Βέβαια η αύξηση του νερού επιβάλλεται προκειμένου να υλοποιηθούν τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Σαχίνη για δύο έργα, το κόστος των οποίων αθροιστικά αγγίζει τα εφτακόσια εκατομμύρια ευρώ, αλλά στην τελική φάση θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο.

Η τακτική που ακολουθεί ο Σαχίνης έχει ενθουσιάσει συγκεκριμένους κατασκευαστικούς ομίλους, οι οποίοι προεξοφλούν ότι θα αναλάβουν τα συγκεκριμένα έργα, το ένα εκ των οποίων θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το Δημόσιο και στο δεύτερο θα γίνει σύμπραξη και με ιδιώτες.

Η μεταφορά νερού μέσω δύο σηράγγων από τους παραποτάμους Καρπενισιώτη και Κρικελοκάμπου έχει αρχικό προϋπολογισμό 450 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τρίτη σήραγγα μέχρι τη λίμνη Κρεμαστών πρόκειται να στοιχίσει 250.000 ευρώ.

Πάντως η μεθόδευση Σαχίνη για αύξηση στην τιμή του νερού καθώς και διάφορες άλλες γκρίζες ζώνες της ΕΥΔΑΠ θα απασχολήσουν σύντομα τη Βουλή, και μάλιστα με επερώτηση που πρόκειται να καταθέσουν βουλευτές της Ν.Δ.

Διαβάστε ακόμη: