Η Mercedes-AMG δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε ή να βελτιώσετε τις οδηγικές σας ικανότητες στον πάγο σε απόλυτα ασφαλείς συνθήκες.

Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια 3-5 ημέρες, θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2024 και τελειώνουν τον Μάρτιο του 2024, καθώς αρχίζουν και λιώνουν οι πάγοι. Η διεξαγωγή των σεμιναρίων γίνεται στη σουηδική Λαπωνία, στη λίμνη Galtisjaure, κοντά στην πόλη Arjeplog.

Στην παγωμένη λίμνη, με τον πάγο να έχει πάχος 60 εκατοστά περίπου, οι τυχεροί συμμετέχοντες υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη επαγγελματιών οδηγών αγώνων, θα οδηγήσουν στον πάγο και στο χιόνι τα κορυφαία  μοντέλα της AMG, όπως Α 45 S 4MATIC+, C63 S E PERFORMANCE, GT 63 S 4MATIC+, SL 63 4MATIC+, GT 63 4MATIC+, ενώ περίοπτη θέση έχει και η G-CLASS WinterExpedition.

Η τελευταία συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα και οι εκπαιδευόμενοι θα την οδηγήσουν εκτός πίστας, στους χιονισμένους δρόμους της Λαπωνίας, μεταξύ των πόλεων Arvidsjaur και Kiruna, ενώ θα έχουν και την ευκαιρία να οδηγήσουν και snowmobile.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα, Performance, Advance, Pro και ProPlus και όλα διαρκούν από 3 έως 5 ημέρες, ανάλογα το πακέτο που θα επιλέξει ο οδηγός. Για παράδειγμα, στο κορυφαίο  πενθήμερο ProPlus η εκπαίδευση περιλαμβάνει ανάλυση σε βίντεο, ιδιαίτερα μαθήματα από οδηγούς αγώνων, οδήγηση του AMG Ice-Taxi και αγώνα πρωταθλητών. Βέβαια, για να συμμετάσχει κάποιος στο ProPlus, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τα προηγούμενα στάδια, ή κάποιο εφάμιλλο άλλης εταιρείας.

Το αποκορύφωμα του προγράμματος είναι η προσομοίωση της θρυλικής πίστας του Νίρμπουρκγρίνκ στον… πάγο.

To κόστος του τριήμερου προγράμματος Performance ξεκινάει από τα 2.090€ το άτομο (χωρίς έξοδα μετάβασης) και περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Τι καλύτερο δώρο για τα Χριστούγεννα;

Διαβάστε ακόμη: