Καιρό τώρα οι μεγάλοι ενεργειακοί παίκτες στο χώρο των φωτοβολταϊκών, ψάχνουν τρόπο να ξεφορτωθούν από την πιάτσα τους μικρούς εμπλεκόμενους.

Οι μικροί επιχειρηματίες είναι χιλιάδες και στον εμπορικό και στον αγροτικό τομέα.

Αφενός μεν δημιουργούν προβλήματα συνδεσιμότητας με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ αφετέρου δε (το κυριότερο) απομυζούν τα κονδύλια για τα ηλιακά πάνελ τώρα μάλιστα που το σύστημα χρειάζεται τουλάχιστον 3000 Μεγαβάτ λόγω σβησίματος των λιγνιτικών μονάδων και έρχεται μεγάλο παιχνίδι και σκληρή μοιρασιά.

Οι μεγάλοι του κλάδου, που είναι και οι μεγάλοι του ενεργειακού χώρου γενικότερα στην Ελλάδα, μπορεί να σφάζονται δημόσια, να απειλούν ο ένας τον άλλο και να συγκρούονται στους διαγωνισμούς, αλλά προς το κοινό τους συμφέρον ξέρουν να συνεννοούνται την κατάλληλη στιγμή.

Μετά από διαβουλεύσεις λοιπόν, αποφάσισαν να βάλουν έναν από αυτούς μπροστά για να καθαρίσει το τοπίο με προσφορές που δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν οι μικροί.

Το ρόλο του …Εξολοθρευτή δέχτηκε να παίξει πολύ γνωστός επιχειρηματίας.

Έκανε προσφορά λοιπόν στις ταρίφες των φωτοβολταϊκών 3,5 ευρώ, όταν είναι ξεκάθαρο πως με ταρίφα κάτω από 5 ευρώ κανένας μικρομεσαίος στο χώρο δεν επιβιώνει.

Η συνέχεια μπορεί να δοθεί και στα δικαστήρια αλλά είναι φανερό πως το τοπίο καθαρίζει με βίαιο τρόπο διότι έρχονται πολλά λεφτά στον κλάδο και τα μαχαίρια ήδη ακονίζονται.

Άλλο να μοιραστούν τη μεγάλη πίτα 7-8 ενδιαφερόμενοι και άλλο 100 ή και περισσότεροι…

Mytilineos: Νέο έργο κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ισπανία και έργα EPC στη Χιλή