Θέση για τους «8» του Champions League έκλεισε η Λίβερπουλ μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Λειψίας στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στον Άνφιλντ.

Οι «ταύροι» πίεζαν ψηλά από τα πρώτα λεπτά και έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 5′ με τον Όλμο να σημαδεύει με κεφαλιά το δοκάρι μέσα από την περιοχή.

Η ομάδα του Κλοπ απάντησε στις ευκαιρίες στο 15′ με τους Σαλάχ και Φιρμίνο και σταδιακά ανέβασε την απόδοσή της. Στο 24′ ο Μανέ έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι Γκουλάσι, ενώ στο 32′ ο τερματοφύλακας της Λειψίας βγήκε αρκετά από την περιοχή του, με τον Ρόμπερτσον να προσπαθεί από μακριά να σκοράρει αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και στο 36′ ο Φιρμίνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά μετά από σέντρα του Μανέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή πριν τη σέντρα του Σενεγαλέζου.

Τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και σε διάστημα πέντε λεπτών. Αφού η Λειψία απείλησε στο  47′ όταν Ενκουνκού βγήκε απέναντι στον Άλισον, με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να κάνει σπουδαία επέμβαση και να διώχνει σε κόρνερ.

Η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ στο 53′ μετά από λάθος στην άμυνα της Λειψίας, ο Σαλάχ πήρε την μπάλα  από κοντά νίκησε τον Γκουλάσι (0-1).

Στο 58′ η Λίβερπουλ πέτυχε το (0-2). Ο Μουκιέλε έκανε το λάθος στην άμυνα της Λειψίας, ο Μανέ έκλεψε την μπάλα και από κοντά νίκησε τον Γκουλάσι διπλασιάζοντας τα τέρματα για τους Reds.

Οι Γερμανοί έχασαν μια καλή ευκαιρία στο 61’ όταν ο Ανχελίνιο σούταρε από τα αριστερά, η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το δοκάρι του Άλισον.

Λειψία: Γκουλάστσι, Ουπαμεκανό, Ανχελίνιο, Κλόζτερμαν, Μουκιελέ (64’ Ορμπάν), Άνταμς, Ζάμπιτσερ, Καμπλ (73’ Χουάνγκ), Όλμο, Ενκουνκού, Αϊνταρά (64’ Πόουλσεν)

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Καμπάκ, Χέντερσον, Τζόουνς, Τιάγκο (72’ Τσάμπερλεϊν), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (90′ Ν.Ουίλιαμς), Φιρμίνο (72’ Σακιρί)