Τρίτη παρουσία στο μεγάλο ραντεβού της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης για τους «κόκκινους», εντός των τελευταίων πέντε ετών.

Για ένα ημίχρονο, η Λίβερπουλ ήταν πλήρως αποσυντονισμένη και εκτός ρυθμού παιχνιδιού. Ωστόσο, αμέσως μετά την ανάπαυλα, αντέδρασε, βρήκε τον ποδοσφαιρικό εαυτό της και πέτυχε δεύτερη νίκη, λαμβάνοντας το «χρυσό» εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Παρισιού, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 28/05 στις 22:00 και πρόκειται να αντιμετωπίσει μία εκ των Μάντσεστερ Σίτι ή Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν δυναμικά και ευτύχησαν να «ανοίξουν» το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Ντιά, που νίκησε τον Άλισον ύστερα από συνεργασία των Εστουπινιάν και Καπού.

Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στα… καρέ τους, μετρώντας αρκετά λάθη –στην πλειοψηφία τους, αβίαστα– και το «πλήρωσαν» ξανά, καθώς στο 41’ ο Φρανσίς Κοκλέν με όμορφη κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Καπού έκανε το 2–0 για το σύνολο του Ουνάι Έμερι.

Κίνηση – ματ του Γιούργκεν Κλοπ με την είσοδο του Λουίς Ντίας και… ολική ανατροπή του σκηνικού.

Η Λίβερπουλ… αναθάρρεψε με την αλλαγή τακτικής του Γερμανού προπονητή, ανέκτησε την κατοχή της μπάλας και πέρασε στην αντεπίθεση για το πολυπόθητο τέρμα.

Στο 54’, το σουτ του Τρεντ Αλεξάντερ–Άρνολντ κόντραρε στον Κοκλέν και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρούλι.

Στο 62’ και ύστερα από ασφυκτική πίεση, η τελική πάσα του Σαλάχ κατέληξε στον προωθημένο Φαμπίνιο, ο οποίος σούταρε εντός περιοχής και σκόραρε, μειώνοντας σε 2–1.

Το γκολ του Βραζιλιάνου υποχρέωσε τη Βιγιαρεάλ να αναθεωρήσει την τακτική της για την τελική ευθεία του ματς, με τον Ντίας να «αγγίζει» το 2–2 στο 65’, με το σουτ εντός περιοχής να βρίσκει στο δοκάρι και να περνά ελάχιστα άουτ.

Η ισοφάριση ήλθε στο 67’, όταν ο Αλεξάντερ–Άρνολντ σέντραρε και ο Ντίας, εντελώς αμαρκάριστος, «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ για να νικήσει τον Ρούλι, «κλειδώνοντας» την πρόκριση για τους «κόκκινους».

Στο 74’ ο Σαντιό Μανέ «έβαλε» το… κερασάκι στην τούρτα για τη Λίβερπουλ, σκοράροντας προ κενής εστίας έχοντας προσπεράσει τους… πάντες για το 2–3, μετά την πανέξυπνη πάσα του «αναγεννημένου» Ναμπί Κεϊτά στον ανοικτό χώρο.

Λίβερπουλ.

Ο αγγλικός σύλλογος αναζητά το έβδομο «στέμμα» σε δέκα τελικούς, ώστε να φθάσει τη Μίλαν στη δεύτερη θέση, πίσω μονάχα από την πολυνίκη του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης, των δεκατριών κατακτήσεων.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιθ, Ραούλ Αλμπιόλ (79’ Οριέ), Πάου Τόρες, Εστουπινιάν (79’ Μάνου Τριγέρος), Κοκλέν (69’ Πεδράθα), Καπού, Παρέχο, Λο Σέλσο, Μορένο (70’ Τσικουέζε), Ντιά (81’ Αλκάθερ).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ–Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (81’ Τσιμίκας), Φαμπίνιο (84’ Μίλνερ), Κεϊτά (81’ Χέντερσον), Τιάγκο Αλκάνταρα (80’ Τζόουνς), Σαλάχ, Ζότα (46’ Ντίας), Μανέ.