Η Λίβερπουλ έκανε το καθήκον της ενάντια στη Μπενφίκα, επικρατώντας με 3-1 στη Λισαβόνα και πλέον έχει σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά, ενώ και η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης, κάνοντας το πρώτο βήμα.

Το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ «ζωγράφισε» για ακόμη ένα βράδυ, έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και συνέπεια σε κάθε κίνηση έως το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Ιμπραχίμα Κονατέ «άνοιξε» το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 17’ με δυνατή κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Άντι Ρόμπερτσον και στο 34’ διπλασίασαν τα τέρματά τους, έπειτα από όμορφη μπαλιά του Τρεντ Αλεξάντερ–Άρνολντ, ασίστ του Λουίς Ντίας και τέρμα του Σαντιό Μανέ.

Ο Σενεγαλέζος σκόραρε για τρίτη φορά εφέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ και 22η συνολικά με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Μετά την ανάπαυλα, η Μπενφίκα αντέδρασε και μείωσε στο 49’ με τον Νούνιες, που νίκησε τον Άλισον για το 1-2. Ωστόσο, οι «κόκκινοι» ανέκτησαν αμέσως τον έλεγχο του αγώνα, ευεργετήθηκαν από την είσοδο των Ζότα, Φιρμίνο και Χέντερσον (αντί των Μανέ, Σαλάχ και Τιάγκο αντίστοιχα) και «κλείδωσαν» τη νίκη στο 87’.

Ο Ναμπί Κεϊτά πραγματοποίησε υπέροχη προωθημένη πάσα στον Λουίς Ντίας, που προσπέρασε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και σκόραρε σε κενή εστία.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Σίλβα, Βάιγκλ, Τααράμπτ (70’ Μεϊτέ), Εβέρτον (82’ Γιάρεμτσουκ), Ράμος (87’ Ζοάο Μάριο), Νούνιες.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ–Άρνολντ (89’ Γκόμες), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά (89’ Μίλνερ), Τιάγκο (61’ Χέντερσον), Μανέ (61’ Φιρμίνο), Ντίας, Σαλάχ (61’ Ζότα).

Το φανταστικό πλασέ του Κέβιν Ντε Μπρόινε χάρισε ισχνό προβάδισμα στους «πολίτες» έναντι των «ροχιμπλάνκος».

Η συνηθισμένη αμυντικογενής τακτική των φιλοξενούμενων δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία μπορεί να κυριαρχούσε στην κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι προσπάθειές της δεν έφερναν το επιθυμητό αποτέλεσμα· έως το 70ο λεπτό.

Ο Φιλ Φόντεν –που είχε περάσει δύο λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή– δημιούργησε τη φάση του τέρματος του Βέλγου για το τελικό 1-0 του «Έτιχαντ».

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς, Λαπόρτ, Άκε, Σίλβα, Ρόδρι, Γκιντογάν (68’ Γκρίλις), Ντε Μπρόινε, Μαρέζ (68’ Φόντεν), Στέρλινγκ (69’ Ζεσούς).

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Βερσάλικο, Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλντο, Λόντι, Γιορέντε (60’ Κούνια), Κοντογκμπιά, Κόκε (60’ Ντε Πολ), Γκριεζμάν (60’ Κορέα), Φέλιξ (81’ Λεμάρ).