Ακόμη μία ευρωπαϊκή παράσταση για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ.

Με άριστη τακτική προσέγγιση, αυτογκόλ του Πέρβις Εστουπινιάν στο 53’ και τέρμα του Σαντιό Μανέ δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ νίκησε με 2–0 τη Βιγιαρεάλ, κάνοντας «άλμα» πρόκρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, για τρίτη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια.

Έχοντας την κατοχή της μπάλας καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι «κόκκινοι» αναζητούσαν διακαώς τον κενό χώρο για να «ξεδιπλωθούν». Στο 12’, η κοντινή κεφαλιά του Μανέ έφυγε λίγο άουτ, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Σαλάχ.

Μανέ και Σαλάχ «φλέρταραν» συνεχώς με το γκολ, ενώ η Βιγιαρεάλ άντεχε με μαζική άμυνα και επιχειρώντας διαρκώς να επιβραδύνει τον ρυθμό του αγώνα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου είχε ως εκφραστή τον Τιάγκο, το σουτ του οποίου σταμάτησε στη συμβολή των δοκών της ισπανικής εστίας.

Πέντε λεπτά μετά την ανάπαυλα, η Λίβερπουλ σκόραρε, ωστόσο ο Φαν Ντάικ ήταν εκτεθειμένος και το γκολ του Φαμπίνιο δε μέτρησε.

Στο 53’, ωστόσο ήλθε το 1–0, με τη σέντρα του Χέντερσον να κοντράρει στον Εστουπινιάν και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ρούλι.

Λίβερπουλ.

Ακολούθησε καταιγισμός, με τους γηπεδούχους να αναζητούν δεύτερο γκολ, στόχος που επετεύχθη δύο λεπτά μετά. Ο Σαλάχ τροφοδότησε τον Μανέ με πάσα κάτω από τα πόδια του Πάου Τόρες  και ο Σενεγαλέζος, έκανε το 2–0 με όμορφο πλασέ.

Η Λίβερπουλ συνέχισε δυναμικά στο παιχνίδι και σκόραρε ξανά με τον Άντι Ρόμπερτσον, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ (δεύτερο αποψινό).

Με υπομονή στο παιχνίδι της, «λύγισε» τα «κίτρινα υποβρύχια» και πλέον, βρίσκεται με το… ένα πόδι στο μεγάλο ραντεβού της γαλλικής πρωτεύουσας πόλης.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ–Άρνολντ (81’ Γκόμες), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (72’ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Σαλάχ, Μανέ (72’ Ζότα), Ντίας (81’ Ορίγκι).

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούλι, Φόιθ, Ραούλ Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Εστουπινιάν (72’ Τριγέρος), Τσικουέζε (72’ Ντιά), Ντάνι Παρέχο (72’ Οριέ), Καπού, Κοκλέν (57’ Πεδράθα), Λο Σέλσο, Ντανζούμα (86’ Αλκάθερ).