Ο Σαντιό Μανέ μπορεί να μην έχει ακόμη αποχωρήσει από το «Άνφιλντ» (συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη Μπάγερν Μονάχου μέχρι να βρεθεί η «χρυσή τομή») ωστόσο, η Λίβερπουλ όχι μονάχα βρήκε τον αντικαταστάτη του, αλλά τον ενέταξε ήδη στο δυναμικό της.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντάργουϊν Νούνιες, με τους «κόκκινους» να έχουν έλθει σε συμφωνία εδώ και μερικά 24άωρα με τη Μπενφίκα και να ανακοινώνουν σήμερα το βράδυ (14/06) την επισημοποίηση του «γάμου», με τον νεαρό φορ να υπογράφει πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία, λίγες ώρες νωρίτερα, τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη.

Το συνολικό κόστος της σπουδαίας μεταγραφής ενδέχεται να φθάσει τα 100.000.000€, με την αγγλική ομάδα να δαπανά το ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ και να προσφέρει τα υπόλοιπα 25 εκατομμύρια με τη μορφή μπόνους επίτευξης στόχων.

Τα 5.000.000€ όταν ο Νούνιες αγωνιστεί σε δέκα αγώνες, τα άλλα 10 αφού φθάσει τις 60 συμμετοχές και τα υπόλοιπα 10 εκατομμύρια ευρώ, με την επίτευξη στόχων από πλευράς του αγγλικού συλλόγου.

Η Μπενφίκα είχε αγοράσει τον Νοτιοαμερικανό στράικερ από την Αλμερία το 2020 έναντι 24.000.000€, με τους Ισπανούς από την πλευρά τους να κρατούν ποσοστό μεταπώλησης 20% από εκείνη τη συμφωνία.

Όσον αφορά τα πεπραγμένα του Νούνιες, ήταν εντυπωσιακός την εφετινή αγωνιστική περίοδο, μετρώντας 34 γκολ σε 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη Μπενφίκα.

Ο Νούνιες, στο πρώτο του σχόλιο ως ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, υποστήριξε πως «είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, σε έναν εκπληκτικό σύλλογο».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη σύντροφο, τους γονείς αλλά και το υιό μου, που με κάνουν υπερήφανο. Αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες σε όλα τα στάδια της καριέρας μου», ολοκλήρωσε.