Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (5/9) από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία με τους 17 νεκρούς, το αποτύπωμα της οποίας είναι ακόμα ορατό στη Λίμνη Κάρλα με τα νεκρά ψάρια.

Η Λίμνη Κάρλα έναν χρόνο μετά τον Daniel φαίνεται πως επιστρέφει σε εποχές προ 2023, δηλαδή σε μία έκταση 30 τετραγωνικών χιλιομέτρων παρόλο που το μεγαλύτερο κομμάτι της είναι καλυμμένο με λάσπη.

Όπως είπε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, μετεωρολόγος για το Action24, παρουσίασε τις δορυφορικές φωτογραφίες από τη Λίμνη Κάρλα το 2022, το 2023 και το 2024 και πώς άλλαξε ανά τα χρόνια, ειδικά μετά το πέρασμα της καταστροφικής κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, το 2023, τότε που «χτύπησε» τη Θεσσαλία ο Daniel, η Λίμνη Κάρλα μετετράπη σε μία τεράστια έκταση, που έφτανε μέχρι τα ανατολικά προάστια της Λάρισας και τα 120 τετραγωνικά χιλιόμετρα, τετραπλάσια δηλαδή σε σχέση με το 2022.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η αρχική μορφή της Λίμνης Κάρλα, το 1952, ήταν ίδια με το 2023.

Η Λίμνη Κάρλα σήμερα, όπως αποτυπώνεται σε δορυφορική εικόνα, φαίνεται να έχει περιοριστεί αρκετά και να γυρνάει αρχικά στην προηγούμενη μορφή της με τις περιοχές να μην είναι καλλιεργήσιμες.

Διαβάστε ακόμη: