Η Λιλ ετοιμάζεται να πουλήσει το καλοκαίρι και Τζόναθν Ντέιβιντ και Ρενάτο Σάντσες και Σβέν Μπότμαν. Η πώληση των δύο τελευταίων όμως, πιθανότατα στη Μίλαν, θα προκαλέσει ένα ντόμινο για την αντικατάστασή τους, που πιθανότατα να… μπλέξει και τον Ολυμπιακό. Και στις δύο περιπτώσεις!

Τι εννοώ ή για την ακρίβεια τι λέει η διεθνής πιάτσα agents; Η Λιλ διαπραγματευόταν με τη Μίλαν την πώληση του Ρενάτο Σάντσες από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Από τότε, λοιπόν, η γαλλική ομάδα έχει τον Μαντί Καμαρά στην κορυφή της λίστας της με τους υποψήφιους να αντικαταστήσουν τον διεθνή Πορτογάλο μέσο. Κάτι άλλωστε που γνωρίζουν πολύ καλά και στον Ολυμπιακό…

Υπάρχει όμως και ο Σβέν Μπότμαν. Πανύψηλος (1.96) αριστερός στόπερ, Ολλανδός, απόκτημα της Λιλ το 2020 αντί 8.000.000 ευρώ από την Κ21 του Άγιαξ, που με ένα ποσό της τάξης των 32 με 35 εκατομμυρίων ευρώ, πιθανότατα θα καταλήξει στο Μιλάνο για λογαριασμό των “ροσονέρι”.

Κάπου εδώ, λοιπόν, μπαίνει στην… εξίσωση ο Παπέ Αμπού Σισέ. Ο διεθνής Σενεγαλέζος στόπερ έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με του Μπότμαν, έχει “δοκιμαστεί” και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό και σε επίπεδο Σαμπιονά στο εξάμηνο πέρασμά του ως δανεικός από την Σεντ Ετιέν ενώ σταθερά τον “σκανάρουν” τον τελευταίο χρόνο οι “Λιλουά”.

Η στήλη, λοιπόν, έμαθε πως βασικός υποψήφιος αντικαταστάτης του Μπότμαν στην Λιλ είναι ο Σισέ. Και σύντομα, προσεχώς, θα το διαβάσετε κι άλλου, σε Γαλλία και Ελλάδα…

Για την ιστορία, να υπενθυμίσω πως Μαντί Καμαρά και Παπέ Αμπού Σίσε είναι σήμερα ο πρώτος και ο τρίτος αντίστοιχα, πιο ακριβός (σε χρηματιστηριακή αξία) παίκτης του “ερυθρόλευκου” ρόστερ ενώ ο Ολυμπιακός τους κοστολογεί με οκταψήφια ποσά

Σωκράτης Οφρυδόπουλος και Ηλίας Κυριακίδης είναι το υπηρεσιακό δίδυμο στον πάγκο της ΑΕΚ, που ανέλαβε μετά την απομάκρυνση του Αργύρη Γιαννίκη.

Κανένας από τους δύο, πάντως, δεν προβλέπεται την νέα σεζόν να συνεχίσει στην πρώτη ομάδα, μπαίνοντας στο τιμ του Ματίας Αλμέιδα

Ξεκάθαρο αυτό, ό,τι και να κάνουν μέχρι το τέλος των πλέι-οφ, ακόμη κι αν η «Ένωση» πάρει τελικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Το μέλλον, πάντως, και των δύο… παραμένει στην ΑΕΚ. Ο Οφρυδόπουλος, που από κάποιους εντός Οργανισμού έχει αξιολογηθεί ως ο πιο πετυχημένος “κιτρινόμαυρος” προπονητής της σεζόν (!) θα επιστρέψει στην ΑΕΚ Β’ και στο μυαλό του Μελισσανίδη θα είναι πάντα ένας εν δυνάμει υπηρεσιακός κόουτς…

Όσον αφορά στον Ηλία Κυριακίδη, οι πληροφορίες από το “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο στο τωρινό τάιμινγκ (έχει σημασία ο… χρόνος), λένε πως προορίζεται ως ο επόμενος διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ!

Θέση που κατέχει –κι αυτή– ο εκτελεστικός διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου! Και η αλήθεια είναι πως στο έναν χρόνο που είχε την ευθύνη για την “κιτρινόμαυρη” Ακαδημία, αυτή μετά από πολλά χρόνια είχε επιτυχίες!

Ο Παπαδημητρίου είναι ο διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ και έχει τεχνικό διευθυντή τον Καλοπίτα. Ακούγεται πως αν ο πρώτος παραχωρήσει την θέση του στον Ηλία Κυριακίδη, θα φύγει / αποχωρήσει και ο δεύτερος ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στους προπονητές των διαφόρων ηλικιακών ομάδων της «Ένωσης».

Όσον αφορά στα σενάρια που θέλουν τον Θόδωρο Ελευθεριάδη, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από τον Ολυμπιακό, να “φλερτάρει” με την ΑΕΚ και την Ακαδημία της, οι πληροφορίες της στήλης τον θέλουν μέχρι τώρα να μην έχει βρει… περάσματα.

Ούτε στο περιβάλλον του Γιάννη Παπαδόπουλου, που είναι το δεξί χέρι του Μελισσανίδη…

Ο Ματίας Αλμέιδα ήρθε το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα μαζί με τους δυο στενούς συνεργάτες του (από τους 6 συνολικά που θα φέρει και θα έχει στην ΑΕΚ).

Στην Θεσσαλονίκη όμως, ανέβηκε μόνος του και παρακολούθησε το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα.

Τι έκαναν Κυριακάτικα στην Αθήνα, λοιπόν, οι δύο συνεργάτες του Αλμέιδα; Ο ένας βρέθηκε στο “Καραϊσκάκης” και είδε το Ολυμπιακός – ΠΑΣ και ο άλλος στην Λεωφόρο για το Παναθηναϊκός – Άρης…

Η λογική / προφανής εξήγηση είναι πως στον Αλμέιδα δεν έφτανε να πάρει μία πρώτη γεύση από την νέα του ομάδα, αλλά θέλει –από πρώτο χέρι, δηλαδή από τους ανθρώπους που εμπιστεύεται και είναι οι συνεργάτες του– να έχει εικόνα και των βασικών ανταγωνιστών της.

Μιλάμε, άλλωστε, για ένα πρωτάθλημα, της Σούπερ Λίγκας, που δε γνωρίζει ενώ για πρώτη φορά θα δουλέψει και στην Ευρώπη…

Υπάρχει βέβαια και μία δεύτερη εξήγηση για την παρουσία των συνεργατών του Αλμέιδα σε “Καραϊσκάκης” και “Λεωφόρο”.

Συγκεκριμένα, για να “σκανάρουν” παίκτες που έχουν προταθεί ή απασχολούν τους “κιτρινόμαυρους”.

Και ομιλώ για τους Περέα / Καραχάλιο του ΠΑΣ, τους Χουανκάρ / Βιγιαφάνιες του Παναθηναϊκού και Μαντσίνι του Άρη…