Σε μια εποχή που η δημοφιλία της κυβέρνησης δεν βρίσκεται στα υψηλότερα της επίπεδα, όπως μαρτυρούν οι τελευταίες απογοητευτικές για τη Νέα Δημοκρατία δημοσκοπήσεις, η πρωτοβουλία του υφυπουργού Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου κρίνεται απολύτως επιτυχημένη.

Μια νότα εξωστρέφειας για το κόμμα αποτέλεσε η πρωτοβουλία του Βασίλη Οικονόμου να διοργανωθεί ημερίδα με θέμα τον νέο Συγκοινωνιακό Χάρτη της Θεσσαλονίκης, στον απόηχο της πολυαναμενόμενης λειτουργία του Μετρό στα τέλη Νοεμβρίου.

Την παρουσίαση διοργάνωσε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) και συγκέντρωσε εκπροσώπους της Κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αρμόδιους φορείς και ειδικούς στον τομέα των μεταφορών, η οποίοι γέμισαν την αίθουσα του ξενοδοχείου MET Hotel και ενημερώθηκαν για όλα όσα έχουν προγραμματιστεί και θα αναβαθμίσουν την συγκοινωνιακή καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων.

Ενόψει και της ΔΕΘ η συγκεκριμένη εκδήλωση δίνει τον τόνο που χρειάζεται το κυβερνών κόμμα ότι πρέπει να βγει «προς τα έξω», να προβάλει το έργο της και όχι να βυθιστεί σε εσωκομματική εσωστρέφεια, ειδικά όταν η αντιπολίτευση βρίσκεται σε κατάσταση ολικής διάλυσης.

Να θυμίσουμε ότι ο νέος συγκοινωνιακός σχεδιασμός, εν συντομία, περιλαμβάνει:

  • Συνέργεια Μέσων Μεταφοράς: Ανασχεδιασμός των λεωφορειακών γραμμών ώστε να λειτουργούν τροφοδοτικά προς το Μετρό, με στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου και τη δημιουργία νέων γραμμών που θα συνδέουν απομακρυσμένες περιοχές με το Μετρό.
  • Διοικητική Αναδιάρθρωση: Ο νέος ΟΑΣΘ αναδεικνύεται ως ο κεντρικός φορέας μεταφορών, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές του δυνατότητες με νέα ηλεκτρικά λεωφορεία και επιπλέον προσλήψεις.
  • Διεθνής Διαγωνισμός για την ευρύτερη περιοχή: Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάθεση συγκοινωνιακού έργου, με στόχο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση και των περιοχών εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος.
  • Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ): Στόχος είναι η προώθηση της ασφαλούς και άνετης κινητικότητας μέσω υποδομών για περπάτημα, ποδηλασία και συστήματα έξυπνης κινητικότητας.
  • Ο νέος Συγκοινωνιακός Χάρτης της Θεσσαλονίκης αποτελεί μια καθοριστική παρέμβαση που στοχεύει στην αναβάθμιση της ζωής των πολιτών και στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Με σεβασμό στο περιβάλλον και έμφαση στην ποιότητα ζωής, εργαζόμαστε για να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη ακόμη πιο σύγχρονη, λειτουργική και ανθρώπινη.

Διαβάστε ακόμη: