Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Η κυρίαρχη ΔΕΗ και η πώληση του ΟΤΕ το αργότερο το 2024!

-Η εξαγορά του αιώνα, της Enel Romania καθιστά την Επιχείρηση ηλεκτρισμού κορυφαία στα Βαλκάνια και πανίσχυρη στην ΕΕ!

-Γιατί η Deutsche Telekom αποφάσισε να προβεί σε πώληση του 50% των μετοχών που κατέχει στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών! Οι 5 λόγοι!


Το βάρος του πληθωρισμού, οι παρενέργειες και τα «στηρίγματα» της ανάπτυξης
-Οι επιπτώσεις από την περιοριστική νομισματική πολιτική, η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως και η αύξηση των χρεών


Ε.Ε.: Ρεαλιστική συμφωνία με συμβιβασμούς για την Ενέργεια
-Μηχανισμός κοινής προμήθειας και περιορισμός τιμών στο αέριο


Σούπερ μάρκετ: Η ακρίβεια αύξησε +4,6% τον τζίρο 9μήνου
-Το ψωμί και τα ζυμαρικά οφείλουν την αύξηση του τζίρου τους κυρίως στην αύξηση της μέσης τιμής πώλησής τους, η οποία ανήλθε στο 13% και 10,1% αντίστοιχα


Φρένο στα funds που «κυνηγούν» τα «κόκκινα» δάνεια βάζει ο Άρειος Πάγος
-Το Ανώτατο Δικαστήριο με απόφασή του απαγορεύει στις εταιρείες διαχείρισης να διενεργούν πλειστηριασμούς για λογαριασμό τους


Η αβεβαιότητα στις αγορές «φρενάρει» παγκοσμίως τις ΙΡΟ
-Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2003 τα έσοδα στην αγορά των ΗΠΑ


Πώς ο πληθωρισμός θα (ξε)φουσκώσει το παγκόσμιο χρέος
-Όταν μας ξαλαφρώσει από το… βάρος της ιδιοκτησίας, δε θα έχουμε και χρέη!


Καταγγελίες για κατασπατάληση πόρων για συμβούλους και ιλιγγιώδες διαφημιστικό μπάτζετ 1 εκατ. το Α’ εξάμηνο για να εξασφαλίσει την σιωπή, έχουν γίνει για τον Σαχίνη της ΕΥΔΑΠ στον Δημητριάδη (ιμιτασιόν) του Υπερταμείου!
-Μετά τον Κωνσταντοπουλο των ΕΛΤΑ, ο Croque Madame καλείται να πάρει θέση για τον μάνατζερ της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη και γιουχάρουν καθημερινά οι εργαζόμενοι!


Θόδωρος Αγγελόπουλος: Η μετακόμισή του (και της Γιάννας) από το περίφημο και high class Gstaad της ελίτ του αλπικού σκι, στο Feusisberg με θέα τη λίμνη της Ζυρίχης, όπου ο φόρος κληρονομιάς και δωρεάς είναι μηδέν!
-Είναι νόμιμο και ηθικό ο Θ. Αγγελόπουλος να δηλώνει φορολογικός κάτοικος εξωτερικού όταν η σύζυγος του Γιάννα απολαμβάνει δημόσια θέση (1821); Και εντέλει διαμένει πάνω από 183 μέρες στην Ελβετία;


Επάγγελμα… διαβολέας ή αλλιώς συκοφάντης στο Μέγαρο Μαξίμου! Το «Βαθύ Λαρύγγι» του «πρωινού καφέ» είδε φως και μπήκε, δίπλα στον Μητσοτάκη και άρχισε ξανά την παλιά καλή δουλειά!
-«Φωτογραφίζει» μη αρεστούς στον ίδιο και την παρέα του, υπουργούς, «θάβει» και διανέμει «πληροφορίες» σε «φίλια» ΜΜΕ! Μόνο που τα θύματα τον πήραν χαμπάρι!


O Πάνος, η σημαδιακή παροιμία του Χαρίλαου Φλωράκη και η κολοσσιαία αμερικανική αγορά…
-Ο Πάνος Γερμανός οφείλει να μαζέψει και τους «ενθουσιασμένους και πάντα πρόθυμους –με το αζημίωτο φυσικά– ψιθυριστές» που διαδίδουν ότι θα σαρώσει την αμερικανική αγορά γιατί μόνο κακό του κάνουν!


Make love not war: Ο Ελληνοαμερικανός λομπίστας (του νέου πρέσβη) και η όμορφη πολιτικός με τις διεθνείς αναφορές!
-Στην πολιτικο – διπλωματική πιάτσα έχει αναπτυχθεί ένα νέο φλογερό ειδύλλιο, στα πέριξ του σημερινού πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη!


Φύλλο και φτερό από κλιμάκια της ΑΑΔΕ, όλες οι χρηματιστηριακές, για ξέπλυμα χρήματος μέσα από δήθεν «ξένους πελάτες» οι οποίοι νομιμοποιούν στο ΧΑ μίζες, προμήθειες και λαδώματα! Εντοπίστηκαν ήδη 2-3 καραμπινάτες περιπτώσεις!
-Στο επίκεντρο οι μεγάλες χρηματιστηριακές! Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στα πλαίσια του CRS (Common Reporting Standard),μετά από καταγγελίες από Κύπρο, Γερμανία και Μ. Βρετανία! Ταυτοποιούνται ΑΦΜ, ταυτότητες, φορολογικές έδρες, τραπεζικοί λογαριασμοί!


3 + 1 πανίσχυροι επιχειρηματικοί πόλοι ψάχνουν κελύφη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μεθοδεύουν χρηματιστηριακές κινήσεις!
– Οι νέοι δυνατοί και ανερχόμενοι «παίκτες», το πιστωτικό ίδρυμα, η «ιπτάμενη» εταιρία και ο κορυφαίος όμιλος – Η έρευνα, οι συμφωνίες, η εκδοχή της αυτόνομης εισαγωγής, οι AMK και το «παιχνίδι» των υπεραξιών!


Η Πριγκίπισσα του Περιστερίου, ο τηλεοπτικός σταθμός, ο μάνατζερ που βάζει καλά μόνο την υπογραφή του και ο διχασμός των εργαζομένων που οι μισοί την γλείφουν και οι άλλοι μισοί την θάβουν!
-Δύσκολοι καιροί για τεχνοκράτες με «λευκά κολάρα» που έχουν μπερδέψει το Μπάκιγχαμ με το Μπουρνάζι με αποτέλεσμα μια ολόκληρη επιχείρηση να γίνεται άνω κάτω!


Αττική Οδός: Ο διαγωνισμός «φιάσκο» για την παραχώρησή της και οι «Αλχημιστές» του ΤΑΙΠΕΔ που πάνε να συνδέσουν το τίμημα σε μετρητά με ποσοστά επί του τζίρου!
-Ο ακριβός δανεισμός «μπλοκάρει» την κυριαρχία των ξένων funds, «πάει πίσω» την Αττική οδό και κατεβάζει τον πήχη του τιμήματος πέριξ των 2 δισ. ευρώ… και αν!


Οι 2 τεχνοκράτες «κύριοι», επιλογές της κυβέρνησης, που στηρίζονται στις πλάτες των «κυριών» τους με τις ισχυρές «άκρες» στον πρωθυπουργό και το πολύ στενό του περιβάλλον!
-Αν δεν είχαν τις «κυρίες» τους, θα είχαν πάρει πόδι προ πολλού από τις μείζονος σημασίας επιχειρήσεις, συμφερόντων του Δημοσίου, που διοικούν! Ο ορισμός της αναξιοκρατίας!


ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Ισχυρό αναπτυξιακό πλάνο με νέα AMK, έργα ΑΠΕ, Real Estate και αναπτυξιακές επενδύσεις
-Επιτάχυνση αναπτυξιακών επενδύσεων με τα νέα κεφάλαια – Εχέγγυο της πετυχημένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η δυνατή παρουσία των βασικών μετόχων – Η αναπτυξιακή στρατηγική σε έργα ΑΠΕ & Real Estate.


Οι «από μηχανής θεοί» Εξάρχου – Μπάκος – Καυμενάκης με τις ευλογίες Στουρνάρα σώζουν την Παγκρήτια τράπεζα!
-Τι μεσολάβησε από όταν ο Μ. Σάλλας δήλωνε ότι θα μπει στην αύξηση; Το σκάνδαλο Πάτση, με αναφορές στην παλαιά διοίκηση της Τρ. Πειραιώς που αγγίζει και την Lyktos!


Όταν οι κυρίες ελέγχουν εμμέσως την εξουσία: Η νέα «παραγόντισα» της κεντρικής σκηνής, που ανοίγει πρώτη τους φακέλους των κρίσιμων θεμάτων και επιλαμβάνεται σοβαρών υποθέσεων!
Με ισχύ εξ αντανακλάσεως, τρόπον τινά εξ’ αγχιστείας , η γνωστή κυρία της Β. Ελλάδος ασκεί παρασκηνιακή εξουσία καθώς φέρεται να λαμβάνει αιτήματα και ανοιχτά ζητήματα προς τακτοποίηση!


Υπάλληλοι επωνύμου και προβεβλημένου υπουργού, τρέχουν να ξεμπλοκάρουν φυτά για την κάνναβη, μονάδας στην Κόρινθο πρώην προφυλακισμένου επιχειρηματία της ενέργειας!
Τα συγχαρητήρια μας στο δημοφιλές στέλεχος της κυβέρνησης, που πασχίζει για το κοινό καλό, το δημόσιο συμφέρον, την Ανάπτυξη που ήρθε, την παραγωγική διαδικασία και όχι φυσικά την τσέπη του!

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου