Η σχεδιάστρια μόδας Valeria Lazzarini κάνει όνομα με κολεξιόν που οφείλουν πολλά στο Y2K (σ.σ. τρόπος να πεις «Year 2000») οι οποίες χαρακτηρίζονται από μια γενναία δόση φτήνιας της εποχής του Tom Ford στον οίκο Gucci. Λογικό, μιας και η Lazzarini μεγάλωσε με το MTV της δεκαετίας του 1990. Πριν από λίγο καιρό, συνεργάστηκε με τη stylist και φωτογράφο Jamie-Maree Shipton για να παρουσιάσει την τελευταία κολεξιόν της.

«Συνήθιζα να περνάω τα απογεύματά μου, πριν και μετά το διάβασμα, βλέποντας ατελείωτα shows και μουσικά βίντεο» εξηγεί η Lazzarini, μιλώντας στο Dazed. «Δεν μπορούσα παρά να γοητεύομαι από την αίγλη της R&B και ποπ κουλτούρας εκείνων των χρόνων. Και Fashion TV, επίσης! Το ότι η τσέπη μου δεν μπορούσε να αντέξει οποιοδήποτε από τα ρούχα που έβλεπα μ’ έκανε να σκεφτώ ότι μια μέρα ίσως και να γινόμουν κομμάτι όλου αυτού. Ήταν λίγο σαν “δεν μπορώ να περιμένω να μεγαλώσω για να το κάνω αυτό!”» εξομολογείται.

Η φωτογράφιση της νέας κολεξιόν έκανε ντεμπούτο στο Dazed. Την κολεξιόν ζωντάνεψε το μοντέλο Margherita και το styling και ο φακός ήταν της Jamie-Maree Shipton, η οποία φημίζεται στη βιομηχανία μόδας για το ότι προασπίζεται φίρμες στα πρώτα βήματά τους και για το ότι οτιδήποτε κάνει έχει μια ανατρεπτική νότα.

«Μου αρέσει το πόσο πλήρως βλέπω Valeria στις κολεξιόν της» είπε η Shipton. «Είναι ένα τόσο παιχνιδιάρικο, σέξυ, δυνατό θηλυκό και αυτό πραγματικά καθρεφτίζεται στα ενδύματα. Είναι όλο για τη μορφή της γυναίκας και το να είσαι άνετα μέσα στο πετσί σου – και να το δείχνεις!» τονίζει.