Οι γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος στο σύνολό τους αλλά και τρεις Ρεπουμπλικανοί, ψήφισαν υπέρ της εισόδου της 51άχρονης νομικού, στον αμερικανικό ναό του Δικαίου.

«Ήλθε η ώρα, το Ανώτατο Δικαστήριο να καθρεφτίζει την εικόνα της χώρας», είχε τονίσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. Τζο Μπάιντεν, κατά τη διαδικασία πρότασης του διορισμό της Κετάνζι Μπράουν Τζάκσον.

«Η δικαστής Τζάκσον αποτελεί ήδη πηγή έμπνευσης για τις Αφροαμερικανίδες, όπως για τις κόρες μου» δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος, κ. Μπαράκ Ομπάμα.

Η ιστορία μίας βασικής μονολεκτικής συμβουλής της προς τους νέους

Κατά την ακροαματική διαδικασία του περασμένου Μαρτίου, η Μπράουν Τζάκσον αφηγήθηκε μία ιστορία από το παρελθόν και συγκεκριμένα το πρώτο εξάμηνο φοίτησης στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

«Ως μία νεαρή Αφροαμερικανίδα, προερχόμενη από δημόσιο Λύκειο, αισθανόμουν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «καθώς περπατούσα στον υπαίθριο χώρο του Κολλεγίου, αναρωτιόμουν εάν ανήκω εδώ, αν μπορώ να τα καταφέρω σε αυτό το περιβάλλον· ξαφνικά, μία γυναίκα που δεν ήξερα, με προσπέρασε, έσκυψε και μού είπε: “επιμείνετε”».

Τούτο το μήνυμα, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα ύστερα από το χθεσινό γεγονός της επικύρωσης του διορισμού της στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η δημοσίευση του κ. Τζο Μπάιντεν:

«Στέκομαι και αναγνωρίζω τον αγώνα και την πρόοδο όλων όσοι προηγήθηκαν, συμπεριλαμβανόμενης και της Κόνστανς Μπέικερ Μότλεϊ· η οποία, ήταν η πρώτη Αμερικανίδα που διορίσθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο.

Ακριβώς όπως εκείνη, έχω αφιερώσει την καριέρα μου στη διασφάλιση ότι οι χαραγμένες λέξεις στην πρόσοψη του κτηρίου του Ανώτατου Δικαστηρίου “Ισότιμη Δικαιοσύνη υπό τον Νόμο” αντιστοιχούν στην πραγματικότητα και όχι απλώς σε μία ιδέα», τόνισε.

Η Τζάκσον ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Νομικής του Χάρβαρντ, ενώ στη συνέχεια εμβάθυνε στο ποινικό Δίκαιο και μάλιστα, διετέλεσε ως αναπληρώτρια ομοσπονδιακή συνήγορος υπεράσπισης στην Ουάσινγκτον.

«Ελπίζω να εμπνέω ανθρώπους, με σκοπό να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι· διότι αγαπώ αυτή τη χώρα, τους νόμους· είναι σημαντικό να επενδύσουμε όλοι στο μέλλον μας, τους νέους. Τούς υπενθυμίζω συνέχεια πως μπορούν να κάνουν και να γίνουν τα πάντα», επεσήμανε.