Ο Πρόεδρος της Τράπεζας, Τόμας Τζόρνταν, τόνισε ότι δεν είναι ένα σενάριο που εξετάζεται αυτή τη στιγμή, όμως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησης Bitcoin.

«Η εξαγορά δεν αποτελεί πρόβλημα για εμάς, μπορούμε να το κάνουμε είτε με άμεσο τρόπο είτε μέσω επενδυτικών προϊόντων, τα οποία βασίζονται στο Bitcoin», επεσήμανε απαντώντας σε ερώτημα που τέθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας συνεδρίασης της ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας.

«Μπορούμε να ρυθμίσουμε το τεχνικό κομμάτι και τις λειτουργικές προϋποθέσεις αρκετά γρήγορα, όποτε έχουμε πεισθεί ότι οφείλουμε να συμπεριλαμβάνουμε το bitcoin στο χαρτοφυλάκιό μας», είπε εν συνεχεία.

Παρ’ όλα αυτά, επανέλαβε πως «το Bitcoin δεν πληροί τις προϋποθέσεις των αποθεματικών σε νομίσματα, βάσει των εκτιμήσεών μας».

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών ανέφερε ότι οι αγορές κρυπτονομισμάτων είναι ακόμη πολύ μικρές και η ρύθμισή της σε πολύ πρώιμο επίπεδο.

Οι τράπεζες της Ένωσης δεν έχουν εκτεθεί ακόμη σε μεγάλο βαθμό στα κρυπτονομίσματα, ώστε να απαιτούνται επιπλέον «δίχτυα» προστασίας για την προστασία της οικονομίας, σύμφωνα με την Αρχή.

«Η Αρχή θεωρεί ότι είναι νωρίς να υιοθετήσει νέα μακροοικονομικά εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις συστημικές πτυχές αυτών των κινδύνων σε αυτό το στάδιο.

Εστιάζει στην ανάγκη παρακολούθησης του κλάδου περιουσιακών στοιχείων σε κρυπτονομίσματα, ιδίως εντοπίζοντας παλιούς και νέους μηχανισμούς, ευαισθησίες και κινδύνους που μπορούν να καταστήσουν τα περιουσιακά στοιχεία μία πηγή συστημικού κινδύνου ή απειλή για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα», ολοκλήρωσε η Ένωση σε έρευνά της.