Πριν από τέσσερα 24άωρα, εξερράγη αυτοκίνητο στη Μελιτόπολη, το οποίο εξυπηρετούσε τις ανάγκες της Δημάρχου.
Η αποκαλούμενη «γκαουλάιτερ» βρίσκεται μία… «ανάσα» μακριά από την υποβολή της παραίτησής της, εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης των κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με τον απερχόμενο Δήμαρχο, Ιβάν Φεντόροφ.
«Όχι μονάχα λόγω της πρόσφατης έκρηξης, αλλά και του αγώνα των ηρωικών μας πολιτών από την πρώτη ημέρα της κατοχής», επεσήμανε.
«Αρχικά, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υπέρ της Ουκρανίας που διεξάγονταν στην κατεχόμενη πόλη, συμμετείχαν 3.000 άνθρωποι· ωστόσο, όταν άρχισαν να απαγάγουν τους ακτιβιστές στη συνέχεια, υπήρξε πρωτοφανής κινητοποίηση.
Εννοείται ότι οι κατακτητές δεν περίμεναν αντίσταση τέτοιας εμβέλειας και δυναμικής. Για αυτό, η Ντανιλτσένκο θέλει να αποχωρήσει. Διότι, τόσο η ίδια όσο και όλη η πουτινική προπαγάνδα, περίμεναν ότι αμέσως μετά τον διορισμό της θα έχει την υποστήριξη των κατοίκων.
Όμως, οι δικοί μας άνθρωποι ξέρουν ότι είναι μία απατεώνισσα, η οποία καταχράστηκε χρήματα του κράτους και δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει ούτε το 10% στις δημοτικές εκλογές», ολοκλήρωσε ο κ. Φεντόροφ.
Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης περιγράφει τις «σκληρές» ανακρίσεις από τους Ρώσους
Ο Ιβάν Φεντόροφ περιέγραψε ώρες «σκληρών» ανακρίσεων που πέρασε κατά την κράτησή του επί μία εβδομάδα από ρωσικές δυνάμεις τον Μάρτιο και επεσήμανε ότι απηύθυνε έκκληση στον Πάπα Φραγκίσκο να μεσολαβήσει για τον τερματισμό ενός πολέμου, ο οποίος έχει καταστρέψει το μισό τμήμα της Μελιτόπολης.
«Ήταν έξι επικίνδυνες ημέρες, επειδή κατάλαβα ότι η ζωή μου και εκείνες των αμάχων για τους Ρώσους, έχουν μηδενική αξία», αποκάλυψε σε συνέντευξή του στη Ρώμη, έναν μήνα μετά την απελευθέρωσή του.
Το Κίεβο ανέφερε ότι ο Φεντόροφ απήχθη στις 11/03, αφού οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Μελιτόπολη, δυτικά της Μαριούπολης. Η απελευθέρωσή του ήταν γεγονός στις 16/03, ύστερα από ανταλλαγή κρατουμένων.