Στο θέμα των ανισοτήτων στην κινηματογραφική βιομηχανία αναφέρθηκε η ηθοποιός Kate Winslet λέγοντας ότι επιτέλους οι γυναίκες λαμβάνουν τον σεβασμό που τις αξίζει.

«Οι άντρες πληρώνονταν πάντα περισσότερο, ή απλώς είχαν διαφορετική μεταχείριση σε επίπεδο σεβασμού στο σετ», λέει η ηθοποιός στο People αυτής της εβδομάδας. «Και νομίζω ότι σίγουρα αυτό αλλάζει».

Την αλλαγή αυτή η ηθοποιός την αποδίδει στις γυναίκες που βγήκαν μπροστά και κατήγγειλαν την καταχρηστική και παρενοχλητική συμπεριφορά μερικών ισχυρών αντρών του Χόλιγουντ.

«Πρέπει να ευχαριστήσουμε τις υπέροχες ηθοποιούς που μίλησαν για τις εμπειρίες τους και οι οποίες ήταν τόσο τρομακτικές», λέει. «Όλοι τις στηρίζουμε. Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτά τα πράγματα να συμβούν ξανά. Αυτή είναι μια εποχή αλλαγής, για να απαλλαγούμε.

Οι συνεργασίες που μετάνιωσε 

Η Kate Winslet σε συνέντευξή της στο Vanity Fair είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι έχει μετανιώσει που συνεργάστηκε με το Γούντι Άλεν (στο «Wonder Wheel» του 2017) και με το Ρόμαν Πολάνσκι (στο «Ο Θεός της Σφαγής» του 2011).

Η Kate Winslet επικροτεί τις γυναίκες που κατήγγειλαν κακοποίηση στο Χόλυγουντ

Η Kate Winslet είπε ότι «δυστυχώς δεν μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω» κι ότι παίρνει «όλη την ευθύνη για το ότι δούλεψε και με τους δυο», αλλά: «What the fuck was I thinking?» – «Τι διάολο σκεφτόμουν;»

«Πώς δούλεψα με τους Γούντι Άλεν και Ρόμαν Πολάνσκι; Μου είναι αδιανόητο πώς αυτοί οι δυο άντρες ακόμα έχουν το σεβασμό της κινηματογραφικής βιομηχανίας – τόσο απροκάλυπτα και για τόσο πολύ καιρό. Είναι ντροπή!», συμπλήρωσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Η Kate Winslet επικροτεί τις γυναίκες που κατήγγειλαν κακοποίηση στο Χόλυγουντ

Η βραβευμένη με Όσκαρ εξήγησε ότι πλέον «αισθάνεται ότι είναι ευθύνη της να δίνει το παράδειγμα με πιο προσεχτικές επιλογές στις νεότερες κοπέλες».