Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατέσχεσε την Πέμπτη περίπου 86,5 εκατομμύρια ευρώ (94,5 εκατομμύρια δολάρια) από το ιταλικό σκέλος της αμερικανικής εταιρείας παράδοσης δεμάτων United Parcel Service για φερόμενη φορολογική απάτη και παράνομες εργασιακές πρακτικές.

Οι εισαγγελείς του Μιλάνου και η φορολογική αστυνομία της Guardia di Finanza ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι κατάσχεσαν τα χρήματα από “μια κορυφαία εταιρεία logistics”. Η εντολή κατάσχεσης που είδε το Reuters αναγνώριζε την εταιρεία ως UPS.

Η UPS Italia srl δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

«Αποκαλύφθηκε σύνθετη φορολογική απάτη, που χαρακτηρίζεται από τη χρήση τιμολογίων για ανύπαρκτες συναλλαγές και… εικονικές συμβάσεις εργασίας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς και η αστυνομία.

Το διάταγμα κατάσχεσης 94 σελίδων ανέφερε ότι οι εισαγγελείς υποψιάζονταν ότι από το 2017 έως το 2022 η ιταλική μονάδα της UPS λειτουργούσε στην πράξη ως άμεσος εργοδότης περίπου 8.500 εργαζομένων που απασχολούνταν επίσημα σε συνεταιριστικές εργολαβικές εταιρείες εργασίας.

Το λογισμικό της UPS «τηλεκαθοδηγούσε» τους εργαζόμενους στις καθημερινές τους εργασίες μέσω ψηφιακών συσκευών που έφεραν στο πρόσωπό τους, ανέφερε η παραγγελία.

Η UPS έχει επίσημα μόνο 1.000 εργαζόμενους στην Ιταλία.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν επίσης από έναν δικαστή να απαγορεύσει τη διαφήμιση της UPS Italia για ένα χρόνο, έδειξε η εντολή.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας και της εισαγγελίας ανέφερε ότι διεξάγονται έρευνες στην εταιρεία και τρία από τα στελέχη της βρίσκονται υπό έρευνα.

Η έρευνα είναι παρόμοια με άλλες που διεξήχθησαν πρόσφατα εναντίον άλλων παικτών στην αγορά logistics στην Ιταλία, ανέφερε επίσης η δήλωση.

Διαβάστε ακόμη: