Η χώρα της ιβηρικής χερσονήσου εκκινεί δοκιμαστικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ, με σκοπό την ενθάρρυνση μικρομεσαίων βιοτεχνιών να περιορίσουν την εργάσιμη εβδομάδα τουλάχιστον κατά μισή ημέρα, χωρίς τη μείωση μισθών, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της παραγωγικότητας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Βιομηχανίας θέτει ως στόχο στις εταιρείες που αιτούνται τη δεδομένη στήριξη, να σχεδιάσουν τρόπους, προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, αντισταθμίζοντας τις υπερβάσεις στο μισθολογικό κόστος, μέσω σημερινής ανακοίνωσης (16/12), στην οποία παρουσιάσθηκε το πρόγραμμα.

Αυτές οι βελτιώσεις θα πρέπει να εφαρμοσθούν εντός ενός έτους, ενώ, η εταιρεία θα πρέπει να διατηρήσει το πρόγραμμα για τουλάχιστον δύο χρόνια. Η εφαρμογή του προγράμματος κινείται στο πλαίσιο του αποκαλούμενου «σκανδιναβικού μοντέλου», βάσει του οποίου εκτιμάται ότι η παραγωγικότητα θα αυξηθεί, εάν μειωθούν οι ώρες εργασίας και αποτελεί μία ενεργή συζήτηση για τις εργασιακές σχέσεις εδώ και καιρό. Ωστόσο, άρχισε να γίνεται περισσότερο δημοφιλής πολιτική μεταξύ εταιρειών, πολιτικών και φορέων του δημόσιου τομέα, κατά την κρίση του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη: