Με μία χιουμοριστική καμπάνια τουρισμού υπέρ των πραγματικών εμπειριών στον αληθινό κόσμο, η Ισλανδία τρολάρει ανερυθρίαστα τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τα σχέδιά του για ένα εικονικό σύμπαν που ο ίδιος ονομάζει Metaverse.

Στην ολιγόλεπτη παρωδία, ο παρουσιαστής – «σωσίας» του Ζούκερμπεργκ, «Ζακ Μοσμπεργκσον» μιμείται σκοπίμως τον τρόπο ομιλίας του ιδρυτή του Facebook. Όμως όλα όσα λέει είναι στο αντίθετο άκρο από τις υποσχέσεις του Ζούκερμπεργκ.

«Γεια σας και καλώς ήρθατε σε αυτό το πολύ φυσικό σκηνικό. Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για μία επαναστατική προσέγγιση σύνδεσης του κόσμου μας, χωρίς να είμαστε σούπερ αλλόκοτοι. Κάποιοι είπαν ότι δεν είναι εφικτό. Κάποιοι είπαν ότι είναι πέρα από τις δυνατότητές μας. Σε όλους αυτούς λέμε, είναι ήδη εδώ. Όχι, σοβαρά, κοιτάξτε. Είναι εδώ» λέει ο «Μόσμπεργκσον» και δείχνει το πραγματικό, χιονισμένο τοπίο έξω από το παράθυρο.

«Και πώς αποκαλούμε αυτό το όχι και τόσο νέο κεφάλαιο της ανθρώπινης συνδεσιμότητας; Icelandverse. Επαυξημένη, κυριολεκτική πραγματικότητα χωρίς γελοία headsets. Στην εμπειρία του ανοικτού κόσμου όλα είναι αληθινά και έτσι ήταν εδώ και εκατομμύρια χρόνια!» συνεχίζει ο παρουσιαστής, χωρίς να αποφασίσει πως να τοποθετήσει τα χέρια του.
Η Ισλανδία τρολάρει ασύστολα τον Ζούκερμπεργκ σε τουριστικό σποτ: «Ελάτε στο Icelandverse»
«Μπορείτε να εμβαθύνετε απολύτως, σε νερό που είναι υγρό», λέει, βυθίζοντας τα χέρια του στην πισίνα. Με ανθρώπους για να συνδεθείτε. Είσαι άνθρωπος σωστά;» ρωτά μια γυναίκα δίπλα του, και εκείνη του γνέφει θετικά. «Δεν έχει πλάκα;»
Η Ισλανδία τρολάρει ασύστολα τον Ζούκερμπεργκ σε τουριστικό σποτ: «Ελάτε στο Icelandverse»
«Στο Icelandverse υπάρχουν αληθινά βρύα που μπορείτε να τα κοιτάξετε, αλλά σας παρακαλώ μην τα αγγίξετε, είναι πολύ ευαίσθητα. Έχουμε ουρανό που μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας. Ηφαιστειακά ορυκτά, που μπορείτε να αγγίξετε. Πίδακες νερού για να παρακολουθήσετε από ασφαλή απόσταση, πουλιά, είναι πολύ γλυκά αλλά λίγο ηλίθια. Καταρράκτες για να σταθείτε δίπλα τους. Άλογα για να ιππεύσετε με χαίτη που μπορείτε να αγγίξετε».
Η Ισλανδία τρολάρει ασύστολα τον Ζούκερμπεργκ σε τουριστικό σποτ: «Ελάτε στο Icelandverse»
«Το Icelandverse είναι ένας κόσμος με τόσες ατέλειωτες δυνατότητες, εδώ για πάντα. Για αυτό ελάτε σήμερα, ή αύριο. Ή όποτε θέλετε. Είμαστε στ’ αλήθεια πολύ βολικοί. Τώρα παρακαλώ, απολαύστε το logo μας».