Ο δισεκατομμυριούχος Palmer Luckey, ιδρυτής της νεοσύστατης επιχείρησης Anduril, η οποία κατασκευάζει μερικά από τα πιο φουτουριστικά αυτόνομα όπλα της αγοράς, έχει συγκεντρώσει τη δική του συλλογή από παλαιότερα στρατιωτικά οχήματα.

Η συλλογή του δισεκατομμυριούχου περιλαμβάνει ένα σκάφος που αγόρασε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, έξι ελικόπτερα και ένα πρώην Humvee fighter του 1985 από το Σώμα Πεζοναυτών, όπως αποκάλυψε στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής «The Circuit» του Bloomberg. Αυτό καλύπτει την ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα.

Το σκάφος ειδικών επιχειρήσεων Mark V του Luckey, το οποίο αγόρασε από το Πολεμικό Ναυτικό, είναι το ταχύτερο σκάφος που έχει κατασκευαστεί ποτέ από το Σώμα, με λίγο πάνω από 5.000 ίππους, είπε στη δημοσιογράφο Emily Chang καθώς την πήγαινε βόλτα με το σκάφος γύρω από το Newport Beach.

«Σχεδιάστηκε ειδικά για τις αποστολές των ειδικών δυνάμεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Τρέχει πολύ γρήγορα και είναι πολύ διασκεδαστικό» πρόσθεσε.

Διαθέτει, ακόμη, το αληθινό πολυβόλο Μ2 βαρέος τύπου 50 BMG που συνοδεύει το σκάφος, αλλά έχει τοποθετήσει ψεύτικο «τις περισσότερες φορές». «Στους περισσότερους… γείτονές μου αρέσει, ενώ μερικοί το μισούν» εξηγεί.

Ο Luckey έγινε γνωστός όταν ίδρυσε την εταιρεία εικονικής πραγματικότητας Oculus το 2012. Δύο χρόνια αργότερα πούλησε την εταιρεία στο Facebook -γνωστό πλέον ως Meta- έναντι 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

Το 2017, έναν χρόνο μετά την απόλυσή του από το Facebook, ο Luckey ίδρυσε την Anduril, η οποία αναδείχθηκε κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της αμυντικής τεχνολογίας της Silicon Valley. Ωστόσο, το πάθος του Luckey για τον στρατό και τα όπλα είχε ξεκινήσει από τότε που ήταν νέος, δήλωσε ο ίδιος στο «The Circuit».

«Μεγάλωσα βλέποντας τους άνδρες του Σώματος των Πεζοναυτών να εξασκούνται στα ανοιχτά με τα ελικόπτερά τους. Παρακολουθώντας τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να κάνουν ασκήσεις, η εικόνα αυτή μπαίνει στο μυαλό σου και δεν φεύγει» περιέγραψε.

Τώρα, είναι περήφανος ιδιοκτήτης έξι ελικοπτέρων, συμπεριλαμβανομένου ενός UH-60 Blackhawk.

Εκτός από τα στρατιωτικά οχήματα, ο Luckey έχει στην κατοχή του και ένα Disneyland Autopia του 1967, ένα μικρό αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται στα θεματικά πάρκα της Disney και είχε σχεδιαστεί από τον θρυλικό Bob Gurr και τον ίδιο τον Walt Disney.

«Απ’ όσο γνωρίζω, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι η μοναδική πλήρης Autopia που βρίσκεται εκτός των πάρκων. Το δικό μου διαθέτει τα αυθεντικά μηχανικά μέρη, το αυθεντικό κιβώτια ταχυτήτων, τους αυθεντικούς τροχούς, τα πάντα», υπογράμμισε ο Luckey στη δημοσιογράφο Chang.

Το μικρό όχημα, το οποίο συνήθως βλέπουμε να «σκίζει» τις πίστες της Disneyland, υπέστη μια μικρή βλάβη στα μέσα της συνέντευξης και χρειάστηκε να επισκευαστεί, με ένα κατσαβίδι, αναφέρει το Business Insider.

 

Ο Luckey έβαλε, επίσης, κάμερες μέσα στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, το οποίο είχε σχεδιαστεί τη δεκαετία του 1980. Το σπίτι του είναι εξοπλισμένο με ένα πετρόλ χαλί πάχους πέντε εκατοστών και ένα ενυδρείο 6.500 γαλονιών και έχει «μερικές καλές δονήσεις από το Miami Vice», σχολίασε στην Chang.

Το τραπεζάκι του καφέ είναι εξοπλισμένο με έναν χάρτη της εκστρατείας του στο επιτραπέζιο παιχνίδι «Dungeons and Dragons», όπου παίζει ως «χαοτικά ουδέτερος μάγος με το όνομα “Nilrim V”».

Ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος αυτοσαρκάζεται: «Είμαι λίγο σαν καρικατούρα».

Όσον αφορά το πού φυλάει κανείς τη μεγαλύτερη συλλογή βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, ο ίδιος απαντά: «Την έβαλα σε μία από τις βάσεις των πυραύλων μου, εξήντα μέτρα κάτω από τη γη».

 

 

Διαβάστε ακόμη: