Η Huawei Technologies Co. είχε έσοδα 560 εκατομμυρίων δολαρίων από τις συμφωνίες αδειοδότησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας πέρυσι, αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τα ετήσια έσοδα από αυτό το τμήμα της επιχείρησης.

Η εταιρεία με έδρα το Shenzhen έχει εισπράξει ελαφρώς περισσότερα σε royalties από ό,τι πλήρωσε τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πτώσης των πωλήσεων smartphone, σύμφωνα με τον Alan Fan, επικεφαλής του τμήματος δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Η Huawei αναγκάστηκε να ανακατασκευαστεί μετά τις αυστηρές κυρώσεις της Ουάσιγκτον που διέκοψαν την πρόσβασή της σε ένα ευρύ φάσμα τσιπ και λογισμικού που χρησιμοποιούν αμερικανική τεχνολογία.

Ως ένας από τους πρωτοπόρους του 5G, η εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνίες διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με παγκόσμιους ηγέτες, όπως η εταιρεία κατασκευής smartphone Samsung Electronics Co. και η αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz Group AG.

«Η Huawei επιδιώκει μια ισορροπημένη στάση στη συλλογή δικαιωμάτων», είπε ο Fan. «Οι πωλήσεις προϊόντων είναι επίσης απαραίτητες για εμάς, επομένως δεν πιστεύουμε ότι είναι λογικό να ζητάμε υπερβολικά ποσά για τέλη ευρεσιτεχνίας,» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Τα δικαιώματα αδειοδότησης εισπράττονται συνήθως με βάση τον αριθμό των συσκευών που πουλά μια εταιρεία. Τα κέρδη από τα δικαιώματα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των προσπαθειών έρευνας και ανάπτυξης της Huawei, σύμφωνα με τον Fan. Η εταιρεία δαπάνησε το ένα τέταρτο των πωλήσεών της το 2022, περίπου 161,5 δισεκατομμύρια γιουάν (22,5 δισεκατομμύρια δολάρια), σε έρευνα και ανάπτυξη πέρυσι.

Διαβάστε περισσότερα