Η θρυλική μάρκα μοτοσικλετών Harley-Davidson ξεκινά την λειτουργία ενός online marketplace μεταχειρισμένων μηχανών. Συγκεκριμένα το δημοφιλέστατο brand λανσάρει το τμήμα H-D1Marketplace στο site ηλεκτρονικού εμπορίου H-D.com. Το H-D1 Marketplace έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους καταναλωτές δυνατότητες αναζήτησης, πώλησης και αγοράς μεταχειρισμένων μοτοσικλετών Harley-Davidson σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Μέσω του συγκεκριμένης αγοράς συνδέονται οι πελάτες με το δίκτυο αντιπροσώπων της Harley-Davidson, σε υποστήριξη από το πιστοποιημένο πρόγραμμα επιθεώρησης και εγγύησης της Harley-Davidson.

Πρώτη κυκλοφορία θα πραγματοποιηθεί στις Η.Π.Α. και το H-D1 Marketplace θα ξεκινήσει προσφέροντας μεταχειρισμένες μοτοσυκλέτες Harley-Davidson από διάφορους αντιπροσώπους της εταιρείας. Οι μεταχειρισμένες μοτοσικλέτες θα βρίσκονται διαθέσιμες στο διαδίκτυο για το καταναλωτικό κοινό, παρέχοντας επιλογές χρηματοδότησης από την H-D Financial Services.Η Harley-Davidson ξεχωρίζει ως ένα εμπορικό σήμα, το οποίο θα πωλεί τα δικά του προϊόντα και ειδικεύεται στις μεταχειρισμένες μοτοσικλέτες.

«Sell My Bike»

Ακόμη μέσω της υπηρεσίας «Sell My Bike», οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα να πουλήσουν τις μοτοσικλέτες τους απευθείας στο δίκτυο αντιπροσώπων της Harley-Davidson. Η δημιουργία του συγκεκριμένου marketplace αποτελεί μέρος της στρατηγικής Hardwire της Harley-Davidson, η οποία στοχεύει στην προσφορά μιας ουσιαστικής, μοναδικής και εξατομικευμένης εμπειρίας στους λάτρεις των μοτοσικλετών. Οι στόχοι της στρατηγικής Hardwire συνδέονται με τον εντοπισμό και την αναγνώριση των riders της Harley-Davidsons, οι οποίοι αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι των πελατών της εταιρείας.

Η δημιουργία του H-D1 Marketplace αποτελεί το πρώτο βήμα προς τον μετασχηματισμό του H-D.com, σε έναν κορυφαίο διαδικτυακό προορισμό για όλα τις μηχανές Harley-Davidson. Η συγκεκριμένη διαδικτυακή παρουσία προσφέρει βελτιωμένες εμπειρίες και αποκλειστικό περιεχόμενο. Η πλατφόρμα H-D1 Marketplace θα συνδέει ακόμη τους πελάτες με το δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας, στοχεύοντας να γίνει η μεγαλύτερη αγορά για μοτοσυκλέτες στις Ηνωμένες Πολιτείες.