Η Google  δεσμεύτηκε να διαθέσει 25 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τους πολίτες της Ευρώπης να μάθουν να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Ανακοινώνοντας τη χρηματοδότηση τη Δευτέρα, ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωσε ότι έχει ανοίξει αιτήσεις για κοινωνικές επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να προσεγγίσουν εκείνους που είναι πιο πιθανό να επωφεληθούν από την εκπαίδευση, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία θα τρέξει επίσης μια σειρά από “ακαδημίες ανάπτυξης” για να υποστηρίξει τις εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για την κλιμάκωση των εταιρειών τους και έχει επεκτείνει τα δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα κατάρτισης στην τεχνητή νοημοσύνη σε 18 γλώσσες.

“Η έρευνα δείχνει ότι τα οφέλη της ΤΝ θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις υπάρχουσες ανισότητες – ιδίως όσον αφορά την οικονομική ασφάλεια και την απασχόληση”, δήλωσε ο Adrian Brown, εκτελεστικός διευθυντής του Centre for Public Impact, το οποίο τρέχει το μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα μαζί με την Google.

“Αυτό το νέο πρόγραμμα θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθησή τους γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω”.

Τον περασμένο μήνα, η Google ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων λίγο έξω από το Λονδίνο, καθώς κινείται για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες διαδικτύου στην περιοχή.

Το κέντρο δεδομένων, το οποίο θα βρίσκεται σε μια έκταση 33 στρεμμάτων (13 εκταρίων) που αγόρασε η Google το 2020, θα βρίσκεται στην πόλη Waltham Cross, περίπου 15 μίλια (24,14 χλμ.) βόρεια του κεντρικού Λονδίνου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Alphabet.

Διαβάστε ακόμη: