Με ένα εορταστικό google doodle την Παραμονή Πρωτοχρονιάς η δημοφιλής πλατφόρμα αναζήτησης αποχαιρετά το 2021 και υποδέχεται το 2022.

H Google στόλισε το σήμα της με λαμπάκια και καπέλο πάρτι ενώ μια καραμέλα με το 2021 είναι έτοιμη να «σκάσει» όταν αλλάξει ο χρόνος.

Το google doodle την Παραμονή Πρωτοχρονιάς αποχαιρετάει μια δύσκολη χρονιά

Με ένα εορταστικό google doodle την Παραμονή Πρωτοχρονιάς η δημοφιλής πλατφόρμα αναζήτησης αποχαιρετά το 2021 και υποδέχεται το 2022. 

Όλα τα γράμματα της Google είναι σε γιορτινά και διαφορετικά χρώματα, ενώ ένα μήνυμα προς τους χρήστες της λέει «Αποχαιρετάμε το 2021 – Καλή Πρωτοχρονιά».

Το doodle «κυκλοφόρησε» στην αρχική σελίδα της Google, σε ολόκληρο τον κόσμο, μόλις το ρολόι σημείωσε 12 τα μεσάνυχτα την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα του 2021.

Είναι προφανές από το αρχείο ότι η Google επένδυσε σε πολύ πιο μοναδικά και περίτεχνα σχέδια για τα doodles της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς πριν από αυτό. Ωστόσο, ο σχεδιασμός παραμένει αρκετά απλός αυτή τη φορά.

Αν κανείς ανατρέξει στο «αρχείο» της Google, είναι προφανές ότι στο παρελθόν η εταιρεία είχε αναπτύξει πιο περίτεχνα σχέδια για τα doodles της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, πριν από αυτό.

Το 2021 στιγματίστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλά κύματα λοιμώξεων, νοσηλείες και εκατομμύρια θανάτους σε όλο τον κόσμο.

Ο κορωνοϊός, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια και κηρύχθηκε παγκόσμια πανδημία τον Μάρτιο του 2020, έχει σκοτώσει περισσότερους από 5,4 εκατομμύρια ανθρώπους, έχει προκαλέσει οικονομικές κρίσεις και έχει κοινωνίες να μπαίνουν και να βγαίνουν από τα lockdown.

Η χρονιά τελειώνει μάλιστα με μια «ζοφερή» νότα, υπό τη σκιά της νέας, εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, η οποία έχει βάλει παγκόσμιες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο σε «κατάσταση υψηλού συναγερμού».

Από την Ελλάδα, που από χθες ισχύουν νέα μέτρα τα οποία περιορίζουν κυρίως την εστίαση και την διασκέδαση, στο Μεξικό, από τη Βαρκελώνη στο Μπαλί και σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι Αρχές έχουν ακυρώσει ή περιορίσει τις δημόσιες συγκεντρώσεις, είτε κλείνοντας τα νυχτερινά κέντρα είτε επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας.