Η Φινλανδία έκανε την έκπληξη και νίκησε τη… σοκαρισμένη Δανία 1-0. Το ματς βέβαια πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά τα όσα έγιναν στο 42’ του αγώνα, με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν και τα όσα διαδραματίστηκαν με την υγεία του Δανού ποδοσφαιριστή που τελικά βγήκε νικητής στη μάχη που έδωσε.

Το παιχνίδι διεκόπη για σχεδόν μιάμιση ώρα και αφότου υπήρξαν ενημερώσεις και διαβεβαιώσεις που έλεγαν πως ο Έρικσεν νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, οι δύο ομάδες επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αγώνας άρχισε ξανά από το 42′, μεσολάβησε διακοπή 5 λεπτών αντί ημιχρόνου και στη συνέχεια ακολούθησε το δεύτερο μέρος. Οι παίκτες της Δανίας ήταν σαφώς επηρεασμένοι, αλλά μια βιντεοκλήση από τον ίδιο τον Έρικσεν τους ανέβασε το ηθικό.

Παρότι έπαιζαν δυναμικά από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι έχασαν τρομερές ευκαιρίες τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ο Χραντέτσκι κράτησε ζωντανούς τους Φινλανδούς σε πολλές περιπτώσεις στο ματς. Οι «κουκουβιάγες» δεν είχαν απειλήσει καμία στιγμή στο παιχνίδι μέχρι το 60′. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, η Φινλανδία πήρε το προβάδισμα. Μετά από σέντρα του Γιορόνεν, ο Πογιάνπαλο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1.

Οι Δανοί είχαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 74′, όταν κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Χραντέτσκι απέκρουσε την εκτέλεση του Χόιμπιεργκ, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Η Δανία συνέχισε να πιέζει, έχασε κι άλλες ευκαιρίες, αλλά το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος, με τους Φινλανδούς να παίρνουν την πρώτη τους νίκη σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βας (76’ Στρίγκερ Λάρσεν), Κίερ (63’ Βέστεργκαρντ), Μέλε, Κρίστενσεν, Βιντ (63’ Σκοβ Όλσεν), Ντιλέινι (76’ Κορνέλιους), Χόιμπιεργκ, Έρικσεν (43’ Γένσεν), Πόουλσεν, Μπρέθγουεϊτ.

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέτσκι, Ο’Σόνεσι, Ούρονεν, Αραγιούρι, Ραϊτάλα (90′ Βαϊσάνεν), Σπαρβ (77’ Σίλερ), Καμαρά, Τόιβιο, Λουντ, Πογιάνπαλο (84’ Φορς), Πούκι (77’ Κάουκο)