Μεγάλες δόξες ετοιμάζεται να γνωρίσει ο περίφημος Father Alex (κατά κόσμον Καρλούτσος), ο περίφημος κληρικός, αποκαλούμενος και «νταραβεριτζής με τα μαύρα ράσα», που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην ελληνική ομογένεια της Αμερικής – και όχι μόνο- θα τον βρεις από κάτω!

Ο διαβόητος Father Alex, που εμφανίστηκε στη χώρα μας μετά του υιού Μάικλ ως νταραβεριτζής του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζώρτζ Τσούνη, αλλά …εσπευσμένα για άγνωστους (πραγματικούς) λόγους επέστρεψε άρον- άρον στη Νέα Υόρκη (για ζητήματα άσχετα του …μεταλλείου), ετοιμάζει στις 27 Αυγούστου μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία στην οποία θα τραγουδήσει ο Αντώνης Ρένος (ελπίζω όχι σε μπαλκόνι!)!

Και ο παμπόνηρος κληρικός έχει απευθύνει πρόσκληση να συμμετάσχουν στην φιλανθρωπική αυτή συναυλία επώνυμοι Έλληνες επιχειρηματίες, παράγοντες, μεγαλοδημοσιογράφοι και λομπίστες που θα μεταβούν από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη για το σκοπό αυτό! Όλοι εκείνοι δηλαδή με τους οποίους ο Father Alex νταραβερίζεται και στους οποίους «πουλάει προστασία» ως προς τον αμερικανικό παράγοντα, αλλά ταυτόχρονα εκείνους που με τη σειρά τους του «πουλάνε στήριξη» στην Ελλάδα μέσω των σχέσεων, των επαφών, της εξωθεσμικής επιρροής και των παρεμβάσεων!

Θα έχει μεγάλη σημασία λοιπόν να απαθανατίσουμε τους εκλεκτούς του Father Alex που θα μετακινηθούν από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη για την συναυλία του Ρένου, προκειμένου να καταλάβουμε με ποιους «παίκτες της πιάτσας» κάνει παιχνίδι! Οπότε όπως θα καταλάβατε, άνθρωπος μας θα βρίσκεται εκεί…

Όταν Βασίλης Μηλιώνης (Energa) και Αντώνης Αθανάσογλου (Proton) ήθελαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών!

Για την διαβόητη υπόθεση της συνεταιριστικής τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας – Σερρών έχουμε αναφερθεί εκτενώς και έχουμε αποκαλύψει τόσο τους ελέγχους της Τράπεζας της Ελλάδος, όσο και της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην οποία η κεντρική τράπεζα παρέπεμψε το θέμα υπόπτων εμβασμάτων από Βουλγαρία και Ρουμανία!

Επιπροσθέτως στην Αρχή που ελέγχει τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα υπήρξε νέα ανώνυμη καταγγελία, πιθανότατα από πρόσωπο εντός της τράπεζας που γνωρίζει σε βάθος πρόσωπα και πράγματα και η οποία αναφέρει όλο το εύρος των δανειοδοτήσεων για φωτοβολταϊκά μέσα από καταγγελλόμενες υπερτιμολογήσεις και χωρίς ίδια συμμετοχή των «επιχειρηματιών» – μελών της Διοίκησης ή μετόχων!

Όπως αποκαλύψαμε, την ώρα τούτη οι Εξαρχο- Μπακοκαυμενάκηδες διενεργούν στην συνεταιριστική τράπεζα due diligence με την Deloitte και από το πόρισμα του θα κριθεί η τελική συμμετοχή τους ή όχι!

Εκείνο πάντως που δεν έχει γίνει γνωστό είναι πως πριν από καμπόσο καιρό, λιγότερο από ένα χρόνο, ένα δίδυμο από τα παλιά, με πολλά κοινά στοιχεία, θέλησε να αποκτήσει τον έλεγχο της συνεταιριστικής τράπεζας!

Πρόκειται για τον Βασίλη Μηλιώνη, γνωστό από το σκάνδαλο της Energa και στενό φίλο του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και τον Αντώνη Αθανάσογλου, γνωστό τραπεζίτη που συνδέθηκε και ενεπλάκη στην υπόθεση της Proton Bank!

Οι «Good fellas» και ο Mr 17%!

Επειδή η πιάτσα είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, είναι κοινό μυστικό ότι στο μαγαζί των «Good Fellas» συμμετέχει και ο Mr 17%!

Ένα υπόγειο, εξωχώριο σύστημα «έστησε» δημοσίευμα κατά του Μητσοτάκη μέσω ξένου εντύπου!

Μαθαίνω ότι ένα περίεργο και υπόγειο «εξωχώριο» σύστημα που επιδιώκει την αποδόμηση Μητσοτάκη και την αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος και τον κατακερματισμό του, μεθόδευσε και κυκλοφόρησε σήμερα «στημένο» – ψευδές και παραπλανητικό δημοσίευμα (το οποίο υπογράφει ο Alexander Clapp, δημοσιογράφος που ζει και εργάζεται στην Αθήνα) κατά του πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου μέσω έγκυρου και μεγάλου διεθνούς εντύπου (New York Times)  στο οποίο το σύστημα αυτό έχει πρόσβαση!

Υπενθυμίζεται ότι κατ’ επανάληψη στο παρελθόν αντίστοιχα βρώμικα κυκλώματα έχουν χτυπήσει μέσω ξένων εντύπων με βρώμικα πληρωμένα δημοσιεύματα, μεγαλοτραπεζίτες, επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες της χώρας, προκειμένου μέσα από την δήθεν εγκυρότητα του Μέσου να προκαλέσουν πολιτικές και άλλες (νομικές) εξελίξεις!

Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, σε 2-3 μήνες, μείζονος σημασίας ανοικτή υπόθεση μεγαλοεπιχειρηματία!

Μου λένε ότι ένα ανοικτό και μείζον ζήτημα για μεγαλοεπιχειρηματία, θα κλείσει οριστικά και αμετάκλητα σε 2-3 μήνες, όταν πλέον εκπνέουν και τυπικά κρίσιμες ημερομηνίες, καθοριστικές για την έκβαση της υπόθεσης! Αυτά προς το παρόν…

Μου λένε ότι ο Βασίλης Κικίλιας (προς τιμήν του) στήριζε τον Γρ. Δημητριάδη σε τραπέζι στην Πάτμο!

Τελικά ο Βασιλάκης έχει μεγαλύτερα guts απότι νόμιζα, οπότε αρχίζω να αναθεωρώ! Μου είπε καλά πληροφορημένη πηγή, στην οποία έχω εμπιστοσύνη, ότι ο Βασίλης Κικίλιας σε τραπέζι στην Πάτμο μίλαγε με πολύ καλά λόγια για τη συνολική παρουσία, το έργο και τη συνεισφορά του Γρήγορη Δημητριάδη στο Μαξίμου και δίπλα στον πρωθυπουργό!

Και ότι η απουσία του αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό! Και η τοποθέτηση του Υπ. Τουρισμού έχει μια μεγάλη σημασία, πρώτον διότι ποτέ δεν υπήρξε κολλητός του Δημητριάδη και δεύτερον, διότι τώρα, ακόμη και «φίλοι» του πρώην ισχυρού ανδρός παρά τω πρωθυπουργώ, παρουσιάζονται αποστασιοποιημένοι!

Βγάζω το καπέλο στον Βασίλη…

***Αυτά τα ολίγα (αλλά πολύ σημαντικά και σε βάθος με inside πληροφόρηση) για σήμερα. Τα λέμε αύριο!