Η είδηση για αναστολή χορήγησης του Johnson & Johnson στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει ανησυχία στη διεθνή κοινότητα για το μέλλον του εμβολίου. Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι θα καθυστερήσει την παράδοση των εμβολίων της κατά του κοροναϊού στην Ευρώπη. 

Σύμφωνα με το Reuters, ο κολοσσός φαρμακευτικών ανακοίνωσε επίσης πως επανεξετάζει τα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων σε ανθρώπους που έλαβαν το μονοδοσικό εμβόλιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η Ε.Ε. παρέλαβε χθες τα πρώτα εμβόλια της εταιρείας, ενώ στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη η άφιξη της πρώτης παρτίδας (33.600 δόσεις) και την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου, θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Στη Γερμανία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάνο Κάουτς, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πως οι αρχές θα διαχειριστούν το ζήτημα. Ο Κάουτς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συντακτών, παρέπεμψε στο Ινστιτούτο «Πάουλ Έρλιχ»,  αρμόδιο για το θέμα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Βαυαρίας δήλωσε πως θα συνεχίσει τη χορήγηση του εμβολίου. Ερωτώμενος σχετικά με την απόφαση του κρατιδίου της Βαυαρίας, ο κ. Κάουτς διευκρίνισε ότι οι εισηγήσεις του Ινστιτούτου έχουν ομοσπονδιακή ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, την Τρίτη, οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν την προληπτική «άμεση διακοπή» της χρήσης του εμβολίου Covid-19 της Johnson & Johnson. Αυτό έγινε εκτάκτως μετά την εμφάνιση σπάνιων περιστατικών θρόμβωσης.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.