H υπόθεση της Folli Follie αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει ένα σάπιο σύστημα καθώς εκτός από την οικογένεια Κουτσολιούτσου υπήρξαν διάφοροι που επωφελήθηκαν. Υπουργοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, χρηματιστές.

Την ίδια ώρα οι εποπτικές αρχές μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου σε κοινή θέα κρατούσαν την μετοχή ανοικτή προκειμένου οι Κουτσολιούτσοι να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους.

Η δικαιοσύνη έχει αρκετά στοιχεία στα χέρια της και μπορεί να προχωρήσει. Πωλήσεις μετοχών, δανειοδοτήσεις, επιταγές, πωλήσεις εταιρειών όπως τα Dufry και δεκάδες άλλες παραφυάδες του συστήματος που είχε στηθεί.

Η μικρή Folli Follie: ΜLS

Tην ίδια ωρα ένας Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας, o κ. Καματάκης (με βεβαρημένο ιστορικό αποτυχίας στο χρηματιστήριο λόγω του πατέρα του) έχει αναστατώσει τους επενδυτές καθώς με τρία ομολογιακά δάνεια στην αγορά εταιρικών ομολόγων δεν πληρώνει κανέναν. Ποιοι βοήθησαν να εκδώσει τρία ομολογιακά δάνεια;

Σκέφθηκε κανείς ότι εδώ έχουμε μια μικρή Folli Follie και μπορούμε να εκτελέσουμε το ίδιο έργο, αλλά εις βάρος επενδυτών οι οποίοι προσελκύονται από το υψηλό επιτόκιο και δεν κοιτούν ποτέ την εταιρεία;

Συνεπώς, η μικρή Folli Follie σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με εκδόσεις μικρών ομολογιακών, παρουσιάσεις προς ξένους και Έλληνες θεσμικούς επενδυτές, αλλά και χρηματιστηριακές. Αυτό που δεν σκέφθηκαν, όσοι συνέλαβαν το σχέδιο, είναι ότι δεν θα έχουν να κάνουν με έναν δυσαρεστημένο πελάτη, αλλά με εκατοντάδες πελάτες οι οποίοι αγόρασαν τα ομόλογα.