Κοντά στην ακτή του Κόλπου ακριβώς ανατολικά της πλούσιας σε πετρέλαιο λεκάνης Permian του Τέξας, σχεδόν 2.000 εργολάβοι της ExxonMobil διασφαλίζουν ότι το πιο πρόσφατο έργο της εταιρείας – το οποίο περιλαμβάνει 26 μίλια σωληνώσεων, 35 μίλια ηλεκτρική καλωδίωση και 875 τόνους χάλυβα, να μπορεί να αντλεί πετρέλαιο με πλήρη χωρητικότητα.

Μετά την έναρξη της μεγαλύτερης επέκτασης διυλιστηρίου πετρελαίου της Αμερικής σε πάνω από μια δεκαετία, κορυφαίο στέλεχος της ExxonMobil παρουσίασε το πώς το συγκρότημα Beaumont της εταιρείας δεν τροφοδοτεί μόνο τον ενεργειακό εφοδιασμό των ΗΠΑ αλλά και την οικονομία.

Μετά την έναρξη της κατασκευής το 2019, η startup του διυλιστηρίου Beaumont ξεκίνησε λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν και πρόσθεσε 250.000 βαρέλια την ημέρα στην παραγωγή πετρελαίου της, αυξάνοντας τη συνολική ικανότητα επεξεργασίας σε περισσότερα από 630.000 βαρέλια ημερησίως.

Αυτό ισοδυναμεί με 4 εκατομμύρια γαλόνια ημερησίως, παρέχοντας αρκετό καύσιμο για την τροφοδοσία 61.000 φορτηγών μεγάλων αποστάσεων σε μία μόνο ημέρα.

Η Exxon, η οποία ολοκλήρωσε την επέκταση εγκαίρως και εντός προϋπολογισμού, κέρδισε για την εγκατάσταση δύο διαδοχικές αναγνωρίσεις Gold Energy Star από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), σύμφωνα με την εταιρία.

Πριν από το άνοιγμα, η επέκταση του Beaumont πέρασε από αυστηρές δοκιμές απόδοσης για ασφάλεια και αξιοπιστία, ανέφερε ο αντιπρόεδρος των παγκόσμιων λειτουργιών της ExxonMobil . Μετά από 5 εκατομμύρια ώρες εργασίας, η ExxonMobil δεν έχει αναφέρει ατυχήματα ή τραυματισμούς επί τόπου.

Εκτός από το ότι είναι τώρα ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου στην Αμερική, η επέκταση του Beaumont εργάζεται επίσης για την αποστολή της ExxonMobil να δημιουργεί βιώσιμες λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και καλύπτουν τις εξελισσόμενες ανάγκες της κοινωνίας.

Ο μέγιστος αριθμός προσλήψεων της επέκτασης μέχρι στιγμής έχει αυξηθεί σε περίπου 1.700 επί τόπου υπαλλήλους. Από τοπική σκοπιά, το Beaumont – το οποίο βρίσκεται περίπου 80 μίλια ανατολικά του Χιούστον – έχει εισροή 500 εκατομμυρίων δολαρίων από το έργο.

Διαβάστε περισσότερα