Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για το ξεκίνημά του, στην εκπομπή “Highlights” του ESPN, μαζί με τα αδέλφια του Θανάση, Κώστα, Άλεξ και τη μητέρα του, Βερόνικα, για την προώθηση της ταινίας “Rise”, που δημιούργησε η Disney και βασίζεται –κυρίως– στη ζωή του και τον δρόμο προς την κορυφή.

Ο Γιάννης, μαζί με τον αδελφό και συμπαίκτη του στους Μιλγουόκι Μπακς, Θανάση, σχολίασαν μερικές από τις στιγμές της βιογραφικής αθλητικής / δραματικής ταινίας, ενώ όλα τα αδέρφια συμφώνησαν ότι δεν είχαν ιδέα για το πόσο καλοί ήταν όταν άρχισαν να παίζουν μπάσκετ.

«Ακόμη προσπαθούμε να είμαστε καλοί. Εγώ ξεκίνησα στα 13 μου και μάλλον στα 17, κατάλαβα ότι είμαι καλός», ανέφερε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

«Δε μπορούσα να φανταστώ τι θα σήμαινε το Μιλγουόκι για εμένα και  την οικογένειά μου. Την πρώτη ημέρα που έφθασα, ήμουν ενθουσιασμένος, ήθελα να έχω μία σπουδαία καριέρα.

Δε με ενδιέφερε το χιόνι και το κρύο, αν και ήταν ζεστά τις πρώτες ημέρες. Με… ξεγέλασαν. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι αυτή η πόλη θα σήμαινε τόσα πολλά για εμένα και ότι θα τής έφερνα ένα πρωτάθλημα.

Η αγάπη που έλαβε η οικογένειά μου, είναι μεγάλη. Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα ήταν δυνατό», συμπλήρωσε, ενώ σχολιάζοντας το κάρφωμα περνώντας πάνω από τον Χάρνταγουεϊ, επεσήμανε:

«Δεν το ήξερα καν ότι πέρασα από πάνω του, δεν το είχα ξανακάνει ποτέ. Στην Ελλάδα, έχουμε μία φράση, μού έλεγαν ότι δε μπορούσα να πηδήξω ούτε βρεγμένη εφημερίδα. Ποτέ δεν είχα δοκιμάσει να πηδήξω πάνω από κάποιον. Απλώς, συνέβη και είναι από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας μου».

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε ότι το πιο υποτιμημένο στοιχείο του παιχνιδιού του, είναι η αίσθηση για το παιχνίδι. «Παίζω σε πολλές θέσεις, με και χωρίς την μπάλα, αλλά και η άμυνά μου είναι σημαντικό προτέρημα».