Ο αγαπητός μου Νικήτας Κακλαμάνης, που επί καιρώ είχε εξαφανισθεί από την επιθετική κοινοβουλευτική δράση και παρατηρούσε αφ υψηλού τις εξελίξεις, παρεμβαίνοντας ελάχιστα και τηρώντας μια ουδέτερη και παθητική στάση στα δρώμενα, ξάφνου επανεμφανίστηκε δυναμικά, ωσάν κάτι που τον ενόχλησε ή τον πείραξε να του πυροδότησε ενέργεια για να κάνει θόρυβο…

Την ώρα που ο παλιός και στενός του φίλος Βασιλάκης Κικίλιας από την εποχή του Πητ στην Κανάρη και τις περίφημες νερατζιές κάτω από τη σκιά των οποίων απολάμβαναν τον Freddo cappuccino τους, εξελίσσεται, έγινε υπουργός, απέκτησε σύζυγο και οικογένεια και πολύ πρόσφατα ένα διαμέρισμα αξίας 1,2 εκατ. ευρώ στην Β. Σοφίας, από τους ακριβότερους δρόμους στην Αθήνα και δίπλα στο Προεδρικό και το Μέγαρο Μαξίμου, ο Νικήτας φαίνεται ότι διαπιστώνει πως το άστρο του δύει, έχει πάρει την κατιούσα και αναζητεί τρόπους επαναφοράς στο προσκήνιο και την επικαιρότητα!

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Νικήτας ανακάλυψε ως εχθρό των πάντων την ΔΕΗ! Και με ερώτηση του προς τον αρμόδιο υπουργό Θ. Σκυλακάκη, βάλει κατά του Χρηματιστηρίου ενέργειας και ειδικότερα της ΔΕΗ, ενώ ζητεί τον περιορισμό της ιδιωτικοποίησης και την διατήρηση στον υπέρτατο βαθμό της δημόσιας ιδιοκτησίας της! Επιστροφή στο εφιαλτικό παρελθόν δηλαδή, των νταβατζήδων, των συνδικαλιστών, των κομματαρχών και του θλιβερού «πάρε – δώσε»!!!

Εκφράζει δηλαδή με την ερώτηση του αυτή ο αγαπητός εδώ και χρόνια Νικήτας, απολύτως και επακριβώς τις θέσεις που διατυπώνουν τα ισχυρά ανταγωνιστικά οικονομικά συμφέροντα του χώρου της Ενέργειας, τα οποία θεωρούν ότι η επιβίωση της ΔΕΗ και ο μη κατακερματισμός της όπως σχεδίαζαν επί ΣΥΡΙΖΑ, την οδήγησε στην πρωτοκαθεδρία σε Ελλάδα και Βαλκάνια, γεγονός που είχε επίπτωση στη θέση στο χώρο, την κυριαρχία, την επιρροή και την παρέμβαση στον κλάδο της Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή!

Δυστυχώς ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Γιώργος Στάσσης τους χάλασαν τη δουλειά!

Το επιδιωκόμενο πλιάτσικο στα ασημικά της ΔΕΗ δεν επετεύχθη και την ώρα τούτη διαπιστώνουν ότι η είσοδος πανίσχυρων εγχώριων και ξένων παικτών στο μετοχικό της κεφάλαιο, θα την καταστήσει πανίσχυρη σε όλα τα επίπεδα!

Δεν ξέρω αν η ερώτηση του Νικήτα σχετίζεται με το θυμικό του όσον αφορά την εξέλιξη του Βασιλάκη του Κικίλια, που την ώρα που αγοράζει σπίτια με επιταγές (!!!) προαλείφεται ακόμη και για αρχηγός της ΝΔ, ή υπαγορεύεται από τα συμφέροντα που έχουν εμπλοκή στο εμπόριο της Ενέργειας! Θα δείξει… Αργά ή γρήγορα!

Διαβάστε ακόμη: