Όπως είχαμε γράψει κατά αποκλειστικότητα τι θα συμπεριλάμβανε η Αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ επιβεβαιωθήκαμε και για την Σκύρο όπου τονίζαμε ότι «την τελευταία στιγμή εξαιρέθηκε από την συμφωνία και παρέμειναν ως «βάσεις» ανάπτυξης των αμερικανικών δυνάμεων: το στεφανοβικειο στον Βόλο , η Αλεξανδρούπολη και το Λιτόχωρο !

Αποσπασμα από την συνέντευξη του Τζέφρι Παιατ στον Αλέξη Παπαχελά

Δημοσιογράφος: Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο θέμα της βάσης της Σκύρου.

ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΪΑΤ: Έκανε πράγματι.

Δημοσιογράφος: Θέλετε να το διευκρινίσετε κι εσείς από την πλευρά σας;

ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΪΑΤ: Όχι, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω πολλά σε αυτά που είπε ο υπουργός Εξωτερικών. Μιλήσαμε πολύ για αυτό. Ήταν μια διαπραγμάτευση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστησαν σαφές, συμπεριλαμβανομένης της πολύ σημαντικής επιστολής που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Μπλίνκεν στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στη συνέχιση της ανάπτυξης και διεύρυνσης της παρουσίας μας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών νησιών.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή δεν εστιάζουμε στη Σκύρο, δεν έχουμε κάποια λειτουργική απαίτηση εκεί. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το απέκλεια για το μέλλον.

 

Πάιατ: Ενδεχόμενο βάσεων και σε άλλα νησιά από ΗΠΑ – Εκπλήσσομαι από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ