Στην αιγυπτιακή αγορά σχεδιάζει να επεκταθεί δυναμικά η COCA-COLA Τρία Έψιλον, με μία μεγάλη επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το δελτίο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, «ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι συζήτησε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της COCA-COLA Τρία Έψιλον τα σχέδια της εταιρείας για την πραγματοποίηση επένδυσης ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στην αιγυπτιακή αγορά μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, μετά την εξαγορά της Coca-Cola Αιγύπτου, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα».

Όπως τονίζεται σχετικά, στις συνομιλίες όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Coca-Cola Αιγύπτου, «ο κ. Μαντμπούλι τόνισε την προθυμία της αιγυπτιακής κυβέρνησης να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη στον ιδιωτικό τομέα, λόγω του ρόλου του στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης».

Παράλληλα, «ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός εξήρε τις επιτυχημένες επενδύσεις της Coca-Cola στην αιγυπτιακή αγορά και χαιρέτισε την εξαγορά της ελβετικής εταιρείας εμφιάλωσης αναψυκτικών της Coca-Cola Egypt, μία συμφωνία που αντανακλά την εμπιστοσύνη της πολυεθνικής εταιρείας στην αιγυπτιακή οικονομία».

Χαιρετίζοντας τέλος τη συμφωνία εξαγοράς, ο κ. Μαντμπούλι είπε ότι αποτελεί «ένα θετικό βήμα για την Coca-Cola Τρία Έψιλον στην αιγυπτιακή αγορά, που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες αγορές στην Αφρική», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου ΟΕΥ Καΐρου