Μια 10ήμερη απεργία της UPS θα μπορούσε να κοστίσει στην οικονομία των ΗΠΑ 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό θα μπορούσε να την καταστήσει την πιο δαπανηρή στάση εργασίας στην ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με εκτίμηση μιας εταιρείας οικονομικής έρευνας στο Μίσιγκαν που μελετά το κόστος των διαταραχών στην εργασία.

Η εκτίμηση του Anderson Economic Group ανέφερε ότι το πλήγμα για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές θα ήταν 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια από μόνο του, προκαλώντας «σημαντική και μόνιμη βλάβη στις μικρές επιχειρήσεις, τους οικιακούς εργαζόμενους, τους ατομικούς επαγγελματίες και τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές σε όλη τη χώρα».

Άλλα κόστη περιλαμβάνουν εκτιμώμενες άμεσες απώλειες για την UPS 816 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένους μισθούς από 340.000 μέλη του συνδικάτου Teamsters στην εταιρεία. Το υπόλοιπο κόστος θα βαρύνει τους προμηθευτές της UPS και από τα χαμένα φορολογικά έσοδα.

Απο 1 Αυγούστου η ενδεχόμενη απεργία των εργαζομένων του κολλοσού ταχυμεταφορών

Το συνδικάτο είπε ότι θα προχωρήσει σε απεργία την 1η Αυγούστου χωρίς συμφωνία για νέο συμβόλαιο. Οι συνομιλίες διακόπηκαν την περασμένη εβδομάδα με τις δύο πλευρές να κατηγορούν την άλλη ότι απομακρύνθηκε από το τραπέζι.

Το σωματείο Teamsters δεν είχε άμεσο σχόλιο για τη μελέτη, σύμφωνα με το cnn. Είπε στο παρελθόν ότι εάν υπάρξει απεργία, θα φταίει η εταιρεία που δεν ενίσχυσε και δεν συμφώνησε στο οικονομικό πακέτο που επιδιώκει το συνδικάτο, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη της είναι σχεδόν διπλάσια κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πενταετίας.

Η UPS είπε ότι δεν θα σχολιάσει την έρευνα τρίτων και ότι εξακολουθεί να ελπίζει στην επίτευξη συμφωνίας με το συνδικάτο για την αποφυγή απεργίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η UPS είχε μόνο μία εθνική απεργία στην ιστορία της, μια απεργία 16 ημερών το 1997 από τους Teamsters.

Αλλά η εταιρεία είχε 180.000 υπαλλήλους που αντιπροσώπευαν η Teamster κατά τη διάρκεια αυτής της απεργίας, λίγο περισσότερο από το ήμισυ των αριθμών που έχει τώρα, και ήταν πολύ λιγότερο στο επίκεντρο της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ, δήλωσε ο Patrick Anderson, πρόεδρος του Anderson Economic Group.

Διαβάστε περισσότερα