Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η ανάδειξη Ανδρουλάκη στο πρώην ΠΑΣΟΚ καθώς και η αποδοχή και η δυναμική που εμφανίζει ξαφνικά το Κίνημα στις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, που του δίνουν ποσοστά γύρω στο 15%, «κόβοντας» και από την ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» της Διαπλοκής!

Τα ισχυρά συμφέροντα του τόπου, με επιρροή και παρέμβαση στα media, φέρονται να «επενδύουν» στον αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, ποντάροντας στις προσδοκίες να περιορίσει αφενός τον πάντα επικίνδυνο και απρόβλεπτο Αλέξη Τσίπρα και αφετέρου να στερήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης!

Μέσα από τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος που εξ ορισμού θα οδηγήσει σε κυβερνήσεις συνασπισμού δύο ή περισσότερων κομμάτων, η Διαπλοκή ευελπιστεί ότι θα αυξήσει την παρέμβαση της στο σύστημα, θα έχει μεγαλύτερο ρόλο και αυξημένη εξουσία και δυνατότητα επιβολής της βούλησης της.

Επιπροσθέτως μέσα στον σχεδιασμό της ολιγαρχίας του πλούτου και των μεγαλοσχημόνων επιχειρηματιών, εμπεριέχονται και τα σενάρια ανάδειξης προσώπων κοινής αποδοχής, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους «εκλεκτούς», αναλαμβάνοντας καθήκοντα πρωθυπουργού σε κυβερνήσεις συνεργασίας!

Σε απλά λόγια η Διαπλοκή «ψάχνει» νέους Παπαδήμους, ενώ πολλοί και διάφοροι παράγοντες, από μεγαλοτραπεζίτες έως κοινοτικά στελέχη, που θεωρούν ότι έχουν τα απαιτούμενα τεχνοκρατικά «προσόντα» αυτοπροβάλλονται ως …υποψήφιοι!

Το τελευταίο διάστημα ήρθε στην επιφάνεια και συζητείται σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους το όνομα του κοινοτικού Επιτρόπου κυρίου Μαργαρίτη Σχοινά!

Ο οποίος φέρεται να είναι ο «εκλεκτός» πολλών και διαφόρων συμφερόντων ως πρωθυπουργός κοινής αποδοχής σε περίπτωση που η ΝΔ δεν πιάσει την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές και αναγκαστεί να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ!

Μολονότι πολλοί στην πιάτσα θεωρούν ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς αυτοπροβάλλεται και προσπαθεί να παίξει μπάλα από μόνος του, εντούτοις διάφορα συστήματα θεωρούν ότι διαθέτει το «πακέτο»!

Βεβαίως οι καλά γνωρίζοντες εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα ξέρουν καλά ότι ο Μ. Σχοινάς αναρριχήθηκε στην Κομισιόν και ανέλαβε καθήκοντα επιτρόπου λόγω συγκυρίας και ειδικών σχέσεων που ανέπτυξε:

Πρώτον με τον Γιούνκερ του οποίου υπήρξε σύμβουλος και …παρατρεχάμενος και το γερμανικό σύστημα εξουσίας στην ΕΕ, όπου μέχρι σήμερα θεωρείται άνθρωπος της Μέρκελ!

Δεύτερον, με πρόσωπα στο Μαξίμου (επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη) που την εποχή εκείνη (τώρα έχουν απομακρυνθεί) είχαν ρόλο και εξουσία και «έλυναν και έδεναν» στις σχέσεις με τους θεσμούς!

Ο Σχοινάς εκμεταλλεύθηκε την συγκυρία αυτή και με την ιδιότητα του τεχνοκράτη στο πλευρό του Γιούνκερ, διά μέσω του οποίου είχε αποκτήσει προνομιακές σχέσεις και με την κυβέρνηση Τσίπρα, κατάφερε με τις πλάτες Μητσοτάκη να διορισθεί Επίτροπος και να …προσπεράσει στην κούρσα τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που εφέρετο την εποχή εκείνη ως η νούμερο ένα επιλογή της κυβέρνησης για τη θέση του κοινοτικού Επιτρόπου!

Βεβαίως υπέρ της επιλογής Σχοινά είχε ταχθεί και ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, που με παρεμβάσεις του στο Μαξίμου προσπαθούσε να επηρεάσει προς την κατεύθυνση αυτή! Όπερ και εγένετο…

Το δεύτερο πρόσωπο που ακούγεται στην πολιτική, τραπεζική και επιχειρηματική πιάτσα ως «κοινής αποδοχής» τεχνοκράτης, είναι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρας ο οποίος σε συνομιλίες με το στενό φιλικό του περιβάλλον δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του ότι θα μπορούσε να αποτελέσει την σύγχρονη ελληνική εκδοχή του Ντράγκι!

Ο κ. Στουρνάρας μολονότι αρχικά οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν άριστες, εντούτοις με την πάροδο του χρόνου οι δύο άνδρες απομακρύνθηκαν και πλέον στις μεταξύ τους σχέσεις υπάρχει μια απόσταση, μια …παγομάρα!

Το ζήτημα της bad bank που υπήρξε εμμονή του Γιάννη Στουρνάρα απέναντι στο σχέδιο Ηρακλής I και II, έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης ήρθε σε σύγκρουση και με τον τότε υπουργό κ. Ζαββό και με τους συστημικούς τραπεζίτες, ενώ ακόμη και με τον Αλ. Πατέλη που υπήρξε ενεργός συνομιλητής του, δεν φέρεται να διατηρεί σήμερα καλές σχέσεις.

Ο Ι. Στουρνάρας πάντως, που είναι πολιτικό ον, φέρεται να καλλιεργεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα τις σχέσεις του με συστήματα και θεσμούς, όπως είναι για παράδειγμα ο «αμερικανικός παράγων» αλλά και η Εκκλησία, που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο και να παρέμβουν για το πρόσωπο του εάν και εφόσον συντρέχουν οι απαιτούμενες πολιτικές προϋποθέσεις!!!

Σε απλά λόγια, θα πρέπει πρώτα η Διαπλοκή να «κερδίσει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην μάχη της αυτοδυναμίας και μετά να προσπαθήσει να επιβάλει τους «εκλεκτούς» της! Για να δούμε…

Η συνέχεια προβλέπεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κρύβει εκπλήξεις…