Στην εξαγορά του Αρεταιείου νοσοκομείου από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο CVC Capital Partners, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα. Το επενδυτικό ταμείο, το οποίο αποτελεί και τον καινούργιο ιδιοκτήτη και της Εθνικής Ασφαλιστικής σε Ελλάδα και Κύπρο, μετά την εξαγορά του Απολλώνειου νοσοκομείου πριν μερικούς μήνες φαίνεται ότι ολοκληρώνει άλλη μία μεγάλη συμφωνία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η προσφορά της CVC Capital Partners για το Αρεταίειο ανέρχεται σε 45 – 50 εκατομμύρια ευρώ και είναι λίγο παραπάνω από τη μισή τιμή της εξαγοράς του Απολλώνειου που έκλεισε στα 85 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δικαιολογείται λόγω του μικρότερου μεγέθους του έναντι του Απολλωνείου.

Ισχυροποιεί την παρουσία της

Η CVC ενδυναμώνει περαιτέρω την παρουσία της στον τομέα της υγείας στην κυπριακή αγορά, καθώς περνούν στην κατοχή της δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του νησιού.

Η είσοδος του fund στην κυπριακή αγορά υπηρεσιών υγείας επισφραγίστηκε περί τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021, οπόταν από την Hellenic Healthcare Group ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της εξαγοράς του Απολλώνειου από την θυγατρική της κυπριακή εταιρεία «Hellenic Healthcare Holding(Cyprus) Limited». H τιμή της εξαγοράς του Απολλώνειου, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ανήλθε γύρω στα €85 εκατ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την εξαγορά του Απολλώνειου και του Αρεταίειου, η CVC Capital Partners ρίχνει δίκτυα, προς διερεύνηση του εδάφους ολικής ή μερικής εξαγοράς τους, και σε άλλα μεγάλα, εκτός Λευκωσίας, ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρας.
Ποια είναι η CVCV
Η CVC Capital Partners δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω του ομίλου ιδιωτικής υγείας Hellenic Healthcare Group (HHG), υπό την ομπρέλα του οποίου λειτουργούν έξι ιδιωτικά νοσοκομεία (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General, Λητώ και Creta Interclinic), καθώς και το δίκτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας HealthSpot και Alpha Lab.

Θεαματική υπήρξε η είσοδος του fund στον χώρο της υγείας στην Ελλάδα, με τις εξαγορές των νοσηλευτηρίων Metropolitan, Ιασώ General, ενώ εν συνεχεία εξαγόρασε και το «Υγεία», το οποίο ανήκε στον Όμιλο Marfin Investment Group (MIG).

Η CVC είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ιδιωτικών κεφαλαίων με 125 δισ. δολάρια assets υπό διαχείριση, funds συνολικού ύψους 165 δισ. δολ. και ένα παγκόσμιο δίκτυο 25 τοπικών γραφείων, ανάμεσά τους 16 στην Ευρώπη και την Αμερική και εννέα στην περιοχή Ασίας -Ειρηνικού.

Η CVC ανήκει κατά πλειοψηφία στους υπαλλήλους της και ηγείται από τους Managing Partners.

Η πλατφόρμα ιδιωτικών μετοχών της CVC διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 97 δισεκατομμυρίων δολαρίων και περιλαμβάνει τέσσερις στρατηγικές: Ευρώπη/Αμερική, Ασία, Στρατηγικές Ευκαιρίες και Growth Partners, καθεμία από τις οποίες επωφελείται από την παγκόσμια πλατφόρμα της CVC.