Κύριος επενδυτής στην επενδυτική πλατφόρμα Neptune Maritime Leasing Limited συμφερόντων τoυ Family Office της κυρίας Μαριάννας Λάτση γίνεται η Costamare συμφερόντων του κ. Κωστή Κωνσταντακόπουλου επενδύοντας έως 200 εκατομμύρια δολάρια. Όμως και η LATSCO θα αυξήσει το ποσοστό συμμετοχή της επενδύοντας και άλλα κεφάλαια. Σε μία περίοδο που η χρηματοδότηση της ναυτιλίας μέσω τραπεζικού συστήματος είναι δύσκολη το leasing βοηθάει την ενίσχυση της ρευστότητας και τη συνέχιση της ανάπτυξης του παγκόσμιου εμπορίου όπου βασικό ρόλο διαδραματίζει η ναυτιλία. Η Neptune είναι μία από τις λίγες ευρωπαϊκές εταιρείες leasing που έχουν επικεντρωθεί στην εξυπηρέτηση πελατών από την Ευρώπη αλλά και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, την Αμερική”.

“Η εταιρεία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η Costamare Inc. έχει συμφωνήσει να γίνει ο κύριος επενδυτής της Neptune Leasing μέσω της επένδυσης ενός ποσού έως και 200 εκατ. δολαρίων” αναφέρεται σε ανακοίνωση της Neptune Leasing:

“Η Costamare θα διορίσει τρία επιπλέον μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Neptune Leasing, συμπεριλαμβανομένου του Βασίλη Μαντζαβίνου, ενός έμπειρου τραπεζίτη της ναυτιλίας”.

Η Νικολέττα Φούσκα, επικεφαλής επενδύσεων του LATSCO Family Office, δήλωσε:

“Η Costamare θα αναλάβει την επένδυση της LATSCO: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Costamare επέλεξε τη Neptune Leasing ως το όχημα για την επένδυσή της στην τομέα. Έχουμε επίσης δεσμευτεί να αυξήσουμε σημαντικά την αρχική μας επένδυση στη Neptune Leasing. Ο Χάρης Αντωνίου και η ομάδα έχουν σημειώσει εξαιρετική πρόοδο από τότε που η Latsco FO σήκωσε την πλατφόρμα στις αρχές του 2021″.

Ο Χάρης Αντωνίου, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Neptune Leasing, σχολίασε: “Είναι τιμή μας που άλλος ένας κορυφαίος επενδυτής στη ναυτιλία επέλεξε να υποστηρίξει την πλατφόρμα υπηρεσιών χρηματοδοτικής μίσθωσης που προσφέρουμε στην τη ναυτιλιακή κοινότητα. Και οι δύο βασικοί επενδυτές μας μοιράζονται τον στόχο της Neptune Leasing να δημιουργήσει ένα υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο στη ναυτιλία, να διαφοροποιηθούν σε διάφορους ναυτιλιακούς τομείς και να επιδιώξουν υγιή αποδόσεις σε αποδεκτά επίπεδα κινδύνου. Το επιχειρηματικό μοντέλο της Neptune δεν είναι ανταγωνιστικό αλλά συμβαδίζει με την τραπεζική χρηματοδότηση και επιδιώκει τη συνεργασία με εμπορικούς δανειστές. Τέλος, καλωσορίζω Βασίλη Μαντζαβίνο καθώς και τα υπόλοιπα νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο”.

Η Gabriella Kindert, μη εκτελεστική διευθύντρια και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου πρόσθεσε: “Η ναυτιλιακή μίσθωση-leasing έχει ελκυστική ικανότητα δημιουργίας εισοδήματος, προστασία από αρνητικές εξελίξεις και περιορισμένη συσχέτιση με άλλα επενδυτικά προϊόντα. Δεδομένης της μεγάλης κατακερματισμένης αγοράς και της αυξανόμενης ζήτησης για πιστώσεις,
η ναυτιλιακή μίσθωση προσφέρει ένα ευνοϊκό σημείο εισόδου για τους επενδυτές. Η υποστήριξη της Neptune Leasing απολαμβάνει την εμπιστοσύνη δύο κορυφαίων στρατηγικών επενδυτών με συμφέροντα στη ναυτιλία και επιτρέπει στην εταιρεία να επιτύχει τους αναπτυξιακούς της στόχους. Καλωσορίζω τη νέα έμπειρη Costamare εκπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο”.

Η Costamare σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Η Costamare Inc. συμφώνησε να γίνει ο κύριος επενδυτής της Neptune Maritime Leasing Limited μέσω της επένδυσης ποσού έως και 200 εκατ. δολαρίων. Η Neptune Leasing είναι μια πλατφόρμα ναυτιλιακής χρηματοδοτικής μίσθωσης με αναπτυξιακό προσανατολισμό που παρέχει ευέλικτη χρηματοδοτικές λύσεις στους πλοιοκτήτες. Ιδρύθηκε το 2021 από τον έμπειρο τραπεζίτη Χάρη Αντωνίου, ο οποίος θα συνεχίσει να ασκεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου. Ο κ. Βασίλης Μαντζαβίνος, έμπειρος ναυτιλιακός τραπεζίτης, θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, καθήκοντα πρόσθετο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Neptune Leasing εκ μέρους της Costamare. Η Costamare είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί σε αυτό το εγχείρημα με τον βασικό επενδυτή της Neptune Leasing, Latsco Family Office, το Family Office της οικογένειας Μαριάννας Ι.Λάτση, το οποίο επίσης αυξάνει την επένδυσή της στη Neptune Leasing.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες αξίες των περιουσιακών στοιχείων, η εταιρεία πιστεύει ότι η επένδυση της Neptune Leasing είναι μια ευνοϊκή απασχόληση της αυξημένης ρευστότητας της εταιρείας και αναμένεται να παράσχει υγιείς αποδόσεις σε αποδεκτά επίπεδα κινδύνου.

Το νέο εγχείρημα έχει συνέργεια με την υφιστάμενη ναυτιλιακή πλοιοκτήτρια πλατφόρμα και αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις ισχυρές σχέσεις που έχουν οικοδομηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών με πλοιοκτήτες και εμπορικούς δανειστές στον τομέα της χρηματοδότησης πλοίων”.

Διαβάστε περισσότερα