Η Stephanie Bernaba θυμάται την πρώτη φορά που είδε την Betty White στην τηλεόραση. Ήταν αρκετά μικρή,  ζώντας με τον παππού και τη γιαγιά της στο Ρόουντ Άιλαντ, όταν πολλά βράδια τα περνούσαν βλέποντας το “The Golden Girls”, με συμπρωταγωνίστρια τη White, που υποδυόταν την αξιαγάπητη Rose Nylund.

«Ξαπλώναμε στο κρεβάτι της γιαγιάς μου και τρώγαμε σνακ από ένα μπολ», είπε γελώντας η Bernaba, 43 ετών, ιδιοκτήτρια μιας μικρής εταιρείας μέσων ενημέρωσης. «Η εκπομπή ήταν πραγματικά αστεία, αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, απολάμβανα να την παρακολουθώ. Ήταν τόσο χαρούμενη».

Το show της Betty White παρέμεινε «πηγή καλών αναμνήσεων» για τον Bernaba για δεκαετίες.

Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, θα ήταν τα 100ά γενέθλιά της και ορισμένοι από τους θαυμαστές της, τίμησαν την περίσταση, είτε παρακολουθώντας διάφορα από τα έργα της είτε παίρνοντας μέρος σε εικονικά μνημόσυνα.

Σε περίπου 900 κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ, προβλήθηκε το “Betty White: A Celebration”, ντοκιμαντέρ 100 λεπτών που γυρίστηκε πριν τον θάνατό της. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αρχικός υπότιτλος ήταν “100 Years Young — A Birthday Celebration”.

«Κατά τη διάρκεια των πολλών ετών που δουλέψαμε μαζί της, αναπτύξαμε μεγάλη αγάπη και θαυμασμό για την Betty ως άνθρωπο και ως καταξιωμένη καλλιτέχνιδα»,  είπαν οι παραγωγοί Steve Boettcher και Mike Trinklein σε κοινή δήλωση.

«Είμαστε ευγνώμονες για τις πολλές δεκαετίες απόλαυσης που έφερε σε όλους», πρόσθεσαν.

Στο προάστιο Oak Park του Σικάγο, όπου γεννήθηκε η White, οι θαυμαστές κλήθηκαν να εκφράσουν τα σέβη τους μπροστά σε μια κινηματογραφική αίθουσα το Σαββατοκύριακο.

Εν τω μεταξύ, το hashtag #BettyWhiteChallenge απογειώθηκε στο Instagram και το Twitter.

Οι χρήστες των social media και θαμαστές της Betty White, κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε έναν έρανο, δίνοντας 5 δολάρια σε τοπικά καταφύγια ή διασώσεις ζώων, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την αγαπημένη τους Betty.


Η Google επίσης αναγνώρισε την White. Όποιος έψαξε το όνομά της τη Δευτέρα χαιρετίστηκε με κινούμενα ροδοπέταλα και ένα γραφικό που έγραφε : “Thank You For Being A Friend” — ένα μέρος από το θεματικό τραγούδι “The Golden Girls“.
«Ήταν τόσο χαρούμενη και γεμάτη ζωή»: Η Betty White τιμήθηκε για τα 100ά της γενέθλια

Όλα τα παραπάνω αφιερώματα ήταν απόδειξη της ευρείας κληρονομιάς της Betty White.