Δεν χωρεί αμφιβολία ότι τα μεγάλα και πανίσχυρα funds του κόσμου, δείχνουν εδώ και καιρό σοβαρό και βάσιμο ενδιαφέρον είτε για να αποκτήσουν πλειοψηφικά πακέτα μετοχών σε κορυφαία club του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ, είτε για να συμμετάσχουν μετοχικά στους ιδιωτικούς φορείς που διοργανώνουν αθλητικά events και επίσημες διοργανώσεις!

Η BC Partners για παράδειγμα, γνωστή στη χώρα μας από την εποχή της κινητής τηλεφωνίας στα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν έσπαγε τα κοντέρ με αποτιμήσεις στα ύψη (βλέπε Q phone – Θ. Φέσσας) αλλά και τα καζίνο στη συνέχεια και όχι μόνο, η οποία εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον περίφημο Νίκο Σταθόπουλο και έχει ήδη αποκτήσει την πρώην Wind, την συνδρομητική της Nova, το 50% του Alpha Chanel και άλλα πολλά, εδώ και καιρό συζητούσε για την απόκτηση του μετοχικού πακέτου της Ίντερ, μια εξέλιξη που τελικά δεν ευοδώθηκε!

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η BC Partners μετά από μια διαδικασία μακρά που ακολουθήθηκε με μεγάλη μυστικότητα, αποτελεί την μία εκ των δύο τελικών ενδιαφερομένων για την απόκτηση μετοχών της Ευρωλίγκας, από μια αρχική short list στην οποία μετείχαν 15 πανίσχυρα funds!

Και μάλιστα φέρεται ήδη να έχει υποβάλει πρόταση μαμούθ, προκειμένου να καταστεί ισχυρός παίκτης, μέτοχος και καθοδηγητικός παράγων του ευρωπαϊκού μπάσκετ το οποίο επιδιώκει να ελέγξει, κάνοντας την αρχή με την Ευρωλίγκα!

Η επιλογή για τους δύο που πέρασαν στον «τελικό» έγινε από κοινού, τόσο από την ίδια την Ευρωλίγκα όσο και από την συμβουλευτική Liontree στην οποία είχε ανατεθεί η αξιολόγηση των υποψηφίων επενδυτών! Σημειώνεται ότι η Ευρωλίγκα έχει προσδιορίσει την αποτίμηση της σε νούμερα πολύ υψηλότερα από το αρχικό 1 δις. ευρώ που είχε ακουστεί!

Αποκάλυψη: Η BC Partners επιδιώκει να μπει μετοχικά στην Ευρωλίγκα

Η BC Partners, η μετοχική πρόταση για την Ευρωλίγκα και τα τηλεοπτικά δικαιώματα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού!

Ωστόσο εκείνο που δεν έχει καταστεί γνωστό είναι πως η BC Partners, που στη χώρα μας μέσω της Nova κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, φέρεται να ενδιαφέρεται όχι μόνο να αποκτήσει μετοχική σχέση με την Ευρωλίγκα, εισφέροντας έναν πακτωλό κεφαλαίων, σε κάθε περίπτωση μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, αλλά και ότι είναι η μία από τις δύο, από τις 15 που μετείχαν στην αρχική short list που έχουν υποβάλει φάκελο επίσημης πρότασης που περιλαμβάνει συγκεκριμένα ιλιγγιώδη πόσα!

Φήμες για προχωρημένες διαπραγματεύσεις CVC και BC Partners για την Nova αντί του ποσού των 1,65 δις. - Η ΔΕΗ, οι οπτικές ίνες και το σενάριο δημιουργίας δικτύου μαμούθ μέσω συγχώνευσης των καταστημάτων Κωτσόβολου (97) και της πρώην Wind (350)!

Η Ευρωλίγκα, το Ντουμπάϊ, τα Εμιράτα και η τάση ανάπτυξης διεθνώς πέρα από τα υφιστάμενα όρια…

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, η Ευρωλίγκα ως ένας επιτυχημένος οργανισμός που διοργανώνει την σημαντικότερη διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ στον κόσμο μετά το NBA, επιδιώκει να αναπτυχθεί περαιτέρω! Άλλωστε είναι γνωστές οι συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα με το Ντουμπάϊ και τα Εμιράτα γενικότερα!

Σε αυτό το μήκος κύματος κινούμενη η Ευρωλίγκα αναζητεί επενδυτικά κεφάλαια, στην ουσία νέους εύρωστους οικονομικά μετόχους, που θα πλαισιώσουν τους ήδη υφιστάμενους μετόχους που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ομάδες που συμμετείχαν εξαρχής και ίδρυσαν από κοινού, λιγότερο ή περισσότερο, τον οργανισμό!

Η Ευρωλίγκα στο πνεύμα αυτό, προκήρυξε εκδήλωση ενδιαφέροντος σε νέους επενδυτές! Και μετά το πλήθος των funds και των ιδιωτών που πήραν τον αρχικό φάκελο, κατέληξε σε μια short list περίπου 15 υποψηφίων μετόχων!

Euroleague: Το πρόγραμμα της νέας σεζόν - Πότε παίζουν ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

Η βαθιά αγάπη του Ν. Σταθόπουλου για το μπάσκετ, την δημοσιογραφία αλλά και ότι αυτά τα δύο ενώνει!

Μεταξύ αυτών βρίσκεται η BC Partners, όπως και η EQT αλλά και η General Atlantic, με το ενδιαφέρον του fund που εκπροσωπεί ο Ν. Σταθόπουλος με την παθολογική αγάπη στο μπάσκετ, την δημοσιογραφία και ότι τις δύο αυτές έννοιες ενώνει ή συνδέει, να είναι πολύ σοβαρό, σε βαθμό που οι καλά γνωρίζοντες να λένε ότι η BC Partners είναι αποφασισμένη να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη και να συμμετάσχει ως μέτοχος στην Ευρωλίγκα, αποκτώντας πρόσβαση, παρέμβαση και εσωτερική πληροφόρηση! Όπως άλλωστε συμβαίνει την ώρα τούτη, κατά την οποία η BC Partners αποτελεί τον έναν εκ των δύο ισχυρών παικτών – funds που «προκρίθηκαν» στον τελικό!

Οι επόμενοι στόχοι της BC Partners μετά την εξαγορά της Wind

Σύγκρουση συμφερόντων και ηθικά διλήμματα!

Πολλοί στην μπασκετική πιάτσα και όχι μόνο ισχυρίζονται ότι ξεκάθαρα προκύπτουν ηθικά διλήμματα και σύγκρουση συμφερόντων, στον βαθμό που ένα fund εισέρχεται ως μέτοχος στην Ευρωλίγκα και παράλληλα διατηρεί προνομιακή σχέση με ένα συγκεκριμένο club που είναι υφιστάμενος μέτοχος και αγωνίζεται σε αυτήν!

Σύγκρουση συμφερόντων που θα εκλείψει εάν και εφόσον η Nova πουληθεί σε τρίτο ενδιαφερόμενο, οπότε και θα εκλείψει η διαφαινόμενη τριγωνική σχέση που τείνει να δημιουργηθεί!

Διαβάστε ακόμη: