Ένα «απόκοσμο» τοπίο δημιούργησε η πυκνή ομίχλη που ξεκίνησε να καλύπτει από τη νύχτα ένα μεγάλο τμήμα της Αττικής.

Το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο ώστε να προκληθούν προβλήματα στις αφίξεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και δυο πτήσεις να δρομολογηθούν για Ηράκλειο Κρήτης και Θεσσαλονίκη. Η πρώτη πτήση είχε ξεκινήσει από τη Μυτιλήνη, ενώ η δεύτερη από Ζυρίχη. Και οι δυο πτήσεις έφτασαν στους προορισμούς τους με μια μικρή καθυστέρηση.

Πέπλο πυκνής ομίχλης σκέπασε σήμερα το πρωί την Αθήνα, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική ρύπανση, να γίνει αποπνικτική. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τον Λυκαβηττό, ενώ παρόμοιο ήταν το σκηνικό νωρίτερα σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για πυκνές ομίχλες και περιορισμό ορατότητας σε αρκετές περιοχές.

Αλλάζει ο καιρός από εβδομάδα

Αλλαγή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από εβδομάδα, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις βροχές και τους βοριάδες.

Για την Κυριακή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το αργά το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές  βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη ενώ τις βραδινές θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε  νότιους νοτιοανατολικούς έως 4 και στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 21 και στα  κεντρικά και νότια τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης
τη νύχτα.