Οι πιο παρατηρητικοί θα πρόσεξαν μετά βεβαιότητας μια σημαντική απουσία από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κεντρικό τραπεζίτη!

Ο οικονομικός σύμβουλος του Μαξίμου Αλέξης Πατέλης δεν συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην επίσκεψη του στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Η απουσία του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού έχει τη δική της σημειολογία καθώς ο Αλέξης Πατέλης φέρεται να υπήρξε πρόταση του Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος πίστευε στις ικανότητες του και τον σύστησε στον πρωθυπουργό εμφατικά!

Για μεγάλο διάστημα μάλιστα ο Αλ. Πατέλης εθεωρείτο ως πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Διοικητή της ΤτΕ , γεγονός μάλιστα που είχε δημιουργήσει μια καχυποψία στους συστημικούς τραπεζίτες ότι ο πρωθυπουργικός σύμβουλος στήριζε τις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια και όχι τις δικές τους.

Ωστόσο η σχέση Στουρνάρα – Πατέλη σταδιακά ξεθώριασε χωρίς να προκύπτει σαφής λόγος ως προς το τι την προκάλεσε!

Ο Αλ. Πατέλης από υπέρμαχος των θέσεων Στουρνάρα και υπερασπιστής της Bad bank, σχεδόν εν μία νυκτί μετεβλήθη σε σκληρό αντίπαλο των θέσεων του κεντρικού τραπεζίτη!

Η αιφνίδια αυτή αλλαγή στάσης σίγουρα παραξένεψε τον Γιάννη Στουρνάρα, όπως και τους λοιπούς τραπεζίτες οι οποίοι ωστόσο είδαν τις θέσεις τους για Ηρακλή Ι και ΙΙ να καθίστανται κυρίαρχες, όπως και ο υφυπ. κ. Ζαββός ο οποίος αναδείχτηκε νικητής σε αυτό το άτυπο bras de fer με τον Γ. Στουρνάρα!

Ενδεχομένως ο Αλ. Πατέλης να διέγνωσε έγκαιρα από μέσα ότι η bad bank του Κεντρικού τραπεζίτη δεν περπατάει. Και άλλαξε πορεία!

Ίσως στη στάση του να έπαιξαν ρόλο τραπεζικές και πολιτικές συμμαχίες.

Και σίγουρα ταυτίστηκε στη συνέχεια με το στοίχημα της Τρ. Πειραιώς όπως η κυβέρνηση το επιδίωκε να εξελιχθεί σε αντίθεση με την Τρ. της Ελλάδος που μολονότι εκτιμούσε ότι τα λεφτά της αύξησης θα συγκεντρωθούν, είχε αμφιβολίες για την ποιότητα των ξένων επενδυτών, αλλά και για τον τρόπο, ειδικά το dilution…

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.