Δεν άφησε αναπάντητα τα όσα αναφέρθηκαν στη δίκη Λιγνάδη από τον συνήγορο υπεράσπισής του, Αλέξη Κούγια, ο γιος του Μάνου Χατζηδάκι, Γιώργος Χατζηδάκις.

Ο γνωστός ποινικολόγος είχε ρωτήσει συγκεκριμένα έναν από τους μάρτυρες αν αμφισβήτησε κανείς ότι «ο Μάνος Χατζιδάκις έκανε παρέα με νέους 15, 16, 17 ετών».

Στον επίσημο λογαριασμό του Μάνου Χατζιδάκι στο facebook o Γιώργος Χατζιδάκις έκανε την εξής ανάρτηση:

«Στη συκοφαντική και αήθη αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι κατά τη διάρκεια της δίκης Λιγνάδη που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του και αποτελεί ύβρι, σας παραθέτω ως απάντηση ένα κείμενο του:

«Οι “χοίροι” είναι ζώα που αρέσκονται να ζουν μες την ακαθαρσία και να κυκλοφορούν μέσα σ’ αυτήν με άνεση και φιλαρέσκεια. Αγνοούν όλους τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και δημιουργούν μιαν αποπνικτική ατμόσφαιρα για όσους έχουν την ατυχία να ζουν κοντά σε χοιροστάσια, ακόμη και σε απόσταση απ’ αυτά. Και οι “χοίροι’’, ως γνωστόν, επέστρεψαν και ζούνε πλέον μες τις πολιτείες. Φαίνεται πως τους θελήσαμε, τους νοσταλγήσαμε. Κι έτσι επιστρέψανε και θα μας συντροφεύουν δια παντός. Αυτά περί “χοίρων” και δεν θα επανέλθουμε.»

(Από ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ, έκδοση 1980)

Γιώργος Χατζιδάκις

15/05/2022».