Η Άννα Γουίντουρ είναι γνωστό πως έχει τη φήμη της σκληρής διευθύντριας. Αλλά είναι και διάσημη για το σήμα κατατεθέν της: τα μαύρα της γυαλιά τα οποία δεν αποχωρίζεται (σχεδόν) ποτέ.

Πράγματι, η Άννα Γουίντουρ δεν έβγαλε τα μαύρα γυαλιά της καθόλου, ούτε όταν συναντήθηκε με υπαλλήλους του Pitchfork πριν από λίγες ημέρες για να τους ανακοινώσει ότι απολύονται αφού ο κολοσσός Condé Nast αποφάσισε να εντάξει το διάσημο μουσικό site στο GQ, σύμφωνα με πρώην πλέον υπάλληλο, που ήταν στη συνάντηση.

«Μια απολύτως περίεργη λεπτομέρεια αυτής της εβδομάδας είναι ότι η Άννα Γουίντουρ – καθισμένη σε ένα τραπέζι συνεδριάσεων – δεν έβγαλε τα γυαλιά ηλίου της ενώ μας έλεγε ότι επρόκειτο να μείνουμε άνεργοι», έγραψε η Άλισον Χάσεϊ, πρώην συντάκτρια του προσωπικού του Pitchfork στο X. «Η απρέπεια που είδαμε από την ανώτερη διοίκηση αυτή την εβδομάδα είναι φρικτή».

Δεν είναι σαφές εάν η αναφερόμενη απόφαση της Άννα Γουίντουρ να μην αφαιρέσει τα γυαλιά της κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν μια σκόπιμη επιλογή μόδας ή, μάλλον, ένας τρόπος για να αποφύγει να κοιτάξει τους υπαλλήλους της Pitchfork στα μάτια. Οι εκπρόσωποι του Condé Nast δεν απάντησαν σε αίτημα για σχολιασμό.

Σε μια συνέντευξη του 2009 στο «60 Minutes», η Άννα Γουίτνουρ έδωσε μια εξήγηση γιατί φορά πάντα τα μαύρα γυαλιά της. «Είναι πολύ χρήσιμα. Μπορώ να καθίσω σε ένα event και αν βαρεθώ, κανείς δεν θα το προσέξει… Σε αυτό το επίπεδο, έχουν γίνει, πραγματικά, πανοπλία».

Η Condé Nast είπε την Τετάρτη στους υπαλλήλους ότι το Pitchfork, το μουσικό site ειδήσεων και κριτικής που αγόρασε η εταιρεία το 2015, θα συγχωνευθεί με το ανδρικό περιοδικό GQ. Το Pitchfork κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1996. Η απόφαση «λήφθηκε μετά από μια προσεκτική αξιολόγηση της απόδοσης του Pitchfork και αυτό που πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για το περιοδικό, ώστε η κάλυψη της μουσικής μας να συνεχίσει να ευδοκιμεί εντός της εταιρείας», έγραψε σε υπόμνημα προς του υπαλλήλους η Άννα Γουίντουρ, Διευθύνουσα Σύμβουλος περιεχομένου της Condé Nast και παγκόσμια διευθύντρια σύνταξης της Vogue.

Στα μέλη του προσωπικού του Pitchfork που απολύθηκαν ήταν μεταξύ άλλων η αρχισυντάκτρια Puja Patel και η Jill Mapes, η οποία σχολίασε στο X, «μετά από σχεδόν 8 χρόνια, έγινα μέρος των μαζικών απολύσεων. Χαίρομαι που μπορούσαμε να περάσουμε αυτόν τον χρόνο προσπαθώντας να το κάνουμε ένα μικρότερο προϊόν, μόνο και μόνο για να καταλήξει το GQ στο τιμόνι».

Πάνω από το μισό προσωπικό του Pitchfork πιστεύεται ότι έχει απολυθεί. Οι αλλαγές της εταιρείας αναφορικά με το Pitchfork έρχονται αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Condé Nast, Roger Lynch, δήλωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι η εταιρεία σχεδίαζε να απολύσει περίπου το 5% του συνολικού προσωπικού, μεταξύ άλλων μέτρων για τη μείωση του κόστους.

Διαβάστε ακόμη: