Μετά από 67 χρόνια επί των οποίων η άμβλωση ποινικοποιούταν στη Νότια Κορέα, πλέον δε θεωρείται έγκλημα! Πριν από αυτό, οι γυναίκες και οι πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται από τη Διεθνή Αμνηστία, έρχονταν αντιμέτωπες/οι με πρόστιμα, ακόμα και με ποινές φυλάκισης σε περίπτωση άμβλωσης.

Περίπου 50.000 γυναίκες και κορίτσια κάνουν αμβλώσεις στη Νότια Κορέα κάθε χρόνο, με την πλειοψηφία τους να θεωρούνται παράνομες. Τώρα, όμως, τόσο οι γυναίκες και τα άτομα που επιθυμούν να προχωρήσουν σε άμβλωση όσο και εκείνοι/ες που βοηθούν, δεν μπορούν πλέον να τιμωρηθούν.

Οι ομάδες προάσπισης των γυναικείων δικαιωμάτων πέρασαν χρόνια προετοιμάζοντας και πραγματοποιώντας εκστρατείες για την αλλαγή αυτή. Η δουλειά τους, όμως, δεν έχει τελειώσει, καθώς παραμένουν ακόμα αρκετά εμπόδια στην πρόσβαση σε ασφαλείς αμβλώσεις στη χώρα, όπως οι περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με τις αμβλώσεις και η έλλειψη κανονισμών που διασφαλίζουν την ασφαλή πρόσβαση στην άμβλωση. Ο στιγματισμός εκείνων που χρειάζονται, παρέχουν ή βοηθούν με αμβλώσεις πρέπει, επίσης, να σταματήσει.