Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου δημιούργησε μια νέα επίσημη κατηγορία στην τελετή απονομής των βραβείων που ονομάζεται Twitter Oscar. Τα μέλη της Ακαδημίας δεν θα είναι τα μόνα που θα ψηφίσουν τις αγαπημένες τους ταινίες ενόψει των 94ων βραβείων Όσκαρ.

Από τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, οι χρήστες του Twitter μπορούν να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους ταινίες που κυκλοφόρησαν το 2021 – ανεξάρτητα από το αν η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ. Η ταινία που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους θαυμαστές έως τις 3 Μαρτίου θα αναγνωριστεί κατά την τελετή απονομής των βραβείων, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου 2022.

Οι κανόνες είναι τέτοιοι που κάθε χρήστης του Twitter μπορεί να ψηφίσει έως και 20 φορές την ημέρα. Τρεις χρήστες του Twitter, που θα ψηφίσουν μεταξύ 14 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου, θα επιλεγούν -μαζί με τους καλεσμένους τους- για να ταξιδέψουν στο Λος Άντζελες με πληρωμένα έξοδα για να παρακολουθήσουν τα Όσκαρ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Twitter για να μας βοηθήσει να προσελκύσουμε ένα ψηφιακό κοινό πριν από τη φετινή τελετή», δήλωσε η Μέριλ Τζόνσον, αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Ψηφιακού Μάρκετινγκ.

Πέντε χρήστες του Twitter θα λάβουν ετήσιο εισιτήριο για τους κινηματογράφους της επιλογής τους, συνδρομές για πλατφόρμες ροής και αποκλειστικά είδη από το κατάστημα του Μουσείου της Ακαδημίας.