Δεν θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας αλλά από τον Ιανουάριο σας είχαμε γράψει πως οι Σκοπιανοί ενδιαφέρονται να μπούν στον FSRU Αλεξανδρούπολης, υπάρχει μάλιστα προσωπικό ενδιαφέρον του Ζόραν Ζάεφ για το έργο.

Προχθές λοιπόν η ελληνική Gastrade υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας με την Εταιρεία Εθνικών Ενεργειακών Πόρων «NER AD» και την Εταιρεία Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής Βορείου Μακεδονίας «AD ESM» για  τον Τερματικό Σταθμό LNG Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα οι συμφωνίες υπογράφηκαν παρουσία του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας  κ. Zάεφ.

Ετσι και οι Σκοπιανοί θα αποκτήσουν μερίδιο  στο μετοχικό κεφάλαιο της Gastrade, ενώ η AD ESM θα δεσμεύσει χωρητικότητα στον Τερματικό Σταθμό σε μακροπρόθεσμη βάση

Περιττό να σας πούμε πως την είσοδο των Σκοπιανών στο έργο τη θέλουν πάρα πολύ οι Κοινοτικοί και κυρίως οι Γερμανοί και γιαυτό είχαν από κοντά τον Ζάεφ για το θέμα.

Λογικό αφού η  πλωτή μονάδα θα συνδέεται με το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου με αγωγό μήκους 28 χλμ., μέσω του οποίου το αεριοποιημένο LNG θα προωθείται στις αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας, από τη Σερβία και τη Ρουμανία, μέχρι την Ουγγαρία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία.

Αυτό το τελευταίο με την Ουκρανία κρατείστε το και μην το ξεχνάτε καθόλου, θα μας απασχολήσει σύντομα και σοβαρά διότι εν τω μεταξύ ενεπλάκη και η καινούργια διοίκηση στην Ουάσινγκτον, η διοίκηση Μπάιντεν που άνοιξε πάλι το μέτωπο με τη Μόσχα μετά την παρένθεση Τραμπ….

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.