Στα επίσημα του ΟΑΚΑ, ανάμεσα στους θεατές του αθηναϊκού ντέρμπι ΑΕΚ -Παναθηναϊκού, υπήρχε και μια υψηλή παρουσία από τον θαυμαστό κόσμο της Μπουντεσλίγκα. Ο κύριος Μπεν Μανγκά, επι μια 5ετία τσιφ σκάουτ της ομάδας κι απο τον περασμένο Ιούλιο Διευθυντής ποδοσφαίρου στο σύλλογο.

Έμαθα για τον Μανγκά πως ήταν επίσημος καλεσμένος της “κιτρινομαυρης” ΠΑΕ, αν και στο γήπεδο συνοδευόταν από γνωστό ατζέντη. Θυμίζω πως οι σχέσεις ΑΕΚ – Άιντραχτ, από τον περασμένο Αύγουστο που έγινε το περίπλοκο deal για Τσούμπερ, έχουν περάσει σε άλλη… διάσταση.

Ο Μανγκά θεωρητικά ήρθε να δει το ελληνικό ντέρμπι και για τον… παίκτη του, τον διεθνή Ελβετό μεσοεπιθετικό που παίζει δανεικός στην Ένωση. Μόνο που όπως ενημέρωσε, αρχικά μέσω του agent Μίλος Μαλένοβιτς, η ΑΕΚ την Άιντραχτ, τον Μάϊο θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του Τσούμπερ. Μιλάμε για ειλημμένη απόφαση!

Ο Διευθυντής της Άιντραχτ και οι Λιβάι Γκαρσία/Αλεξανδρόπουλος

Τι έλεγε η ελληνο-γερμανική πιάτσα agents για το δεύτερο κομμάτι του ταξιδιού του διευθυντή της Άϊντραχτ στην Αθήνα για το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός;

Πως ήθελε να τσεκάρει ο ίδιος 2 + 1 παίκτες των δύο ομάδων, που είτε έχουν προταθεί στην γερμανική ομάδα, είτε ο ίδιος έχει ακούσει καλά λόγια από την πιάτσα των σκάουτ.

Ο λόγος για τους Λιβάι Γκαρσία και Αλεξανδρόπουλο (περιεργως δεν ξεκίνησε αφού μπήκε αλλαγή στο τελευταίο 10λεπτο) και τον Μήτογλου.

Ειδικότερα για τον Αλεξανδρόπουλο,που ανήκει στο Γραφείο του Έλληνα μεγαλοατζέντη Πασχάλη Τουντούρη, ακούγεται πως στην Μπουντεσλίγκα – συγκεκριμένα σε δύο ομάδες – τον έχει προτείνει/δουλεύει άλλος Γερμαναθρεμένος ατζέντης (όχι πάντως ο Κουτσολιάκος). Θυμίζω απλά πως στο “χρυσό” – για τον Ολυμπιακό – deal Ρέτσου, την Λεβερκούζεν είχε φέρει η Rogon αν και ο νεαρός αμυντικός είχε ατζέντη τον Φάλι Ραμαντάνι…

Η παρέλαση ξένων σκάουτς από το ΟΑΚΑ και το “τσεκ” της Τορίνο στον Μήτογλου

Γενικότερα το βράδυ της Κυριακής είχαμε παρέλαση σκάουτ από το ΟΑΚΑ. Εκτός από το στέλεχος της Άιντραχτ ήταν εκεί απεσταλμένοι της Τορίνο, της Σασουόλο, της Μίλαν, της Λιλ, της Ραπίντ Βιέννης. Τουλάχιστον για αυτούς έμαθε η στήλη, πιθανότατα να ήταν κι από άλλες ξένες ομάδες.

Όσον αφορά στην αποστολή της Τορίνο, αν πιστέψουμε ιταλικές πηγές έγινε για λογαριασμό του Γεράσιμου Μητογλου. Οι “γκρανάτα” έχουν ξεχωρίσει τον 22χρονο στόπερ της ΑΕΚ, τον είχαν ανακαλύψει από τότε που έπαιζε στον Βόλο και πλέον τον “σκανάρουν” σε σταθερή βάση.

Γενικότερα στην γειτονική χώρα ο Μήτογλου έχει αρχίσει κι ακούγεται αφού εκτός από την Τορίνο προηγουμένως είχε απασχολήσει έστω και “επιδερμικά” (σε πρώτη φάση) Ουντινέζε κι Αταλάντα!

Η περίπτωση Μήτογλου βέβαια έχει ένα παραπάνω λόγο να ιντριγκάρει τους Ιταλούς αφού ο αδερφός του Ντίνος, παίζει στην Αρμάνι Μιλάνο. Να θυμίσω πως ο Μήτογλου, όπως έχει αποκαλύψει η στήλη, είναι σημείωμένος και στο μπλοκάκι του Σέρτζιο Κονσεϊσάο για την Πόρτο…

Ο Μπεριά που… στραβώθηκε από το “ταλέντο” στο ΑΕΚ-ΠΑΟ και οι εξελίξεις για Νιάς

Να επιστρέψω στον “κατάσκοπο” της πρωταθλήτριας Γαλλίας (στο ροστερ της οποίας βρίσκουμε από πέρσι τον Ορέστη Καρνέζη), ειπώθηκε πως είχε έρθει αυτοπροσώπως ο Φράνκ Μπεριά.Μιλάμε για τον Αθλητικό Διευθυντή της Λιλ,που σύμφωνα με την ίδια πηγή συνοδευόταν στο γήπεδο από τον Έλληνα agent Tοπίδη.

Μάλιστα λέγεται πως ο Μπεριά δεν ήρθε για να δει κάτι συγκεκριμένο αλλά για να κάνει γενικότερο σκάουτινγκ το weekend στην Ελλάδα. Αν και μάλλον απογοητεύτηκε από το επίπεδο που είδε στο αθηναϊκό ντέρμπι. Έτσι μου μεταφέρθηκε…

Εδώ έρχεται και κολλάει μια ακόμη πληροφορία, σχετικά με το ταξίδι του Διευθυντή ποδοσφαίρου της Λιλ στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πως είχε σχέση και με το εκδηλωμένο επίσημο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού να εντάξει ξανά στο δυναμικό του τον Νιάς! Για να συζητήσουν…

Ο 22χρονος Γαλλο-Σενεγαλέζος αμυντικός μέσος/στόπερ δεν βρίσκει χρόνο συμμετοχής στην Λιλ και θέλει να επιστρέψει στους “πράσινους”, είτε ως δανεικός, είτε ως μεταγραφή(το συμβόλαιό του λήγει το 2023).