Το σκορ τόσο της κανονικής διάρκειας όσο και της παράτασης, έληξε 1–1.

Οι «αετοί», παράλληλα με τη στέψη, πανηγύρισαν την εξασφάλιση της παρθενικής τους συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

«Κλειστός» αγώνας από την αρχή, με την Άιντραχτ να αναζητά δίοδο μέσω των αντεπιθέσεων και τη Ρέιντζερς να φροντίζει πρωτίστως την προφύλαξη των μετόπισθεν.

Το πρώτο σουτ εντός εστίας έγινε στο 12ο λεπτό, με το πλασέ του Τζιμπρίλ Σο να καταλήγει δίχως δύναμη και κίνδυνο στα χέρια του Άλαν ΜακΓκρέγκορ.

Ο 40άχρονος τερματοφύλακας του σκωτσέζικου συλλόγου χρειάσθηκε να κάνει μία από τις γνωστές, σωτήριες επεμβάσεις του με την συμπλήρωση του 20ου λεπτού, ύστερα από όμορφη προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή του Άνσγκαρ Κνάουφ.

Οι Σκωτσέζοι, σε παθητικό ρόλο στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, έστω και χωρίς να έχουν απειληθεί σημαντικά (με εξαίρεση την φάση του Κνάουφ), απάντησαν στο 26’, όταν το σουτ του Τζο Αρίμπο από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Κέβιν Τραπ.

Ο Φίλιπ Κόστιτς, παίκτης – “κλειδί” της γερμανικής ομάδας, απείλησε δις την αντίπαλη εστία, πρώτα με μακρινό σουτ που έφυγε λίγο άουτ και στη συνέχεια, με διαγώνια προσπάθεια μέσα από την περιοχή ύστερα από καταπληκτική κούρσα 60 μέτρων, με τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα εκτός.

Αμέσως μετά την ανάπαυλα, το σουτ του Λίντστρομ κόντραρε σε αντίπαλο έφυγε λίγο άουτ από την σκωτσέζικη εστία, με την Άιντραχτ να έχει πάντα τον πρώτο λόγο.

Στο 57’, η Ρέιντζερς προηγήθηκε, όταν ο Αρίμπο εκμεταλλεύτηκε λανθασμένο γύρισμα του Σο και αδυναμία κοντρόλ από τον Τούτα (έγινε αλλαγή αμέσως μετά) για να βγει μόνος του προ του Τραπ και να εκτελέσει τον Γερμανό γκολκίπερ για το πρώτο τέρμα του στην εφετινή διοργάνωση.

Παρά την… «ταραχή», η Άιντραχτ Φρανκφούρτης αντέδρασε και «άγγιξε» την ισοφάριση, ωστόσο το πλασέ του Κνάουφ από το ύψος της περιοχής σταμάτησε στο στέρνο του Κάλβιν Μπάσεϊ.

Η ομάδα του Γκλάσνερ χρειάστηκε λίγα λεπτά για να βρει τα πατήματά της και όταν το έκανε, έφθασε με αξιώσεις στην εστία του ΜακΓκρέγκορ, με τον Νταΐτσι Καμάντα να πλασάρει ελάχιστα άουτ, εκτελώντας μόνος προ του βετεράνου τερματοφύλακα (66’).

Τρία λεπτά αργότερα, ο εντυπωσιακός Κόστιτς ανέλαβε δράση και αφού σέντραρε καταπληκτικά από τα αριστερά, ο Ραφαέλ Σάντος Μπορέ κατόρθωσε να απεμπλακεί από το μαρκάρισμα των αμυντικών της Ρέιντζερς και με κοντινή προβολή, να ισοφαρίσει σε 1–1.

Ακολούθησε απότομη… προσγείωση των δύο αντιπάλων, με την προοπτική της παράταση να φαντάζει μονόδρομος.

Μακρινά σουτ δίχως τύχη εκατέρωθεν, κράμπες και πτώσεις ποδοσφαιριστών ξεχώρισαν στο επιπλέον ημίωρο, ωστόσο η Ρέιντζερς «σπατάλησε» σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί και να λάβει ισχυρό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο 118’, ο Τραπ απέκρουσε σωτήρια σε τετ–α–τετ το πλασέ του Κεντ, με τον Ντέιβις να επαναφέρει τον κίνδυνο με σουτ, αλλά να πλασάρει άστοχα (η μπάλα πήγε εκτός εστίας, έχοντας βρει σε κεφάλι αμυντικού της Άιντραχτ, με τον διαιτητή όμως να δείχνει άουτ).

Έτσι, ο τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Ο Κέβιν Τραπ απέκρουσε την εκτέλεση του Άαρον Ράμσεϊ, ο Σάντος Μπορέ ευστόχησε στο πέμπτο πέναλτι και «έστειλε» την Άιντραχτ στα… ουράνια!

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Τουρέ, Τούτα (59’ Χασέμπε), Εντινγκά (101’ Λεντς), Κνάουφ, Σο (106’ Χρούστιτς), Ρόντε (90’ Γιάκιτς), Κόστιτς, Λίντστρομ (70’ Χάουγκε), Καμάντα, Μπορέ.

Ρέιντζερς (Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέ, Γκόλντσον, Μπάσεϊ, Μπάρισιτς (117’ λ. τρ. Ρουφ), Λάντστραμ, Τζακ (74’ Ντέιβις), Καμαρά (91’ Άρφιλντ), Ράιτ (74’ Σακάλα, 117’ Ράμσεϊ), Αρίμπο (101’ Σαντς), Κεντ.