Φρένο στον κατήφορο έβαλε η ΑΕΚ με τη νίκη της επί του Παναιτωλικού με 1-0. Η ομάδα του Mανόλο Χιμένεθ παρά τη νίκη της προβλημάτισε και πάλι με την εικόνα που είχε στο ματς και έδειξε ότι θέλει πολύ δουλειά για να σηκώσει κεφάλι και να γίνει ανταγωνιστική.

Η Ένωση μπήκε με επιθετική διάθεση στο παιχνίδι και απείλησε πριν συμπληρωθούν 5 λεπτά, με δύο προσπάθειες των Τάνκοβιτς και Γκαρσία. Από εκεί και πέρα δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Παναιτωλικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη φάση έγινε στο 41’ και έδωσε στην ΑΕΚ το προβάδισμα! Ο Μπακάκης έκανε μια σέντρα-σουτ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο, αυτός την έστρωσε στον Γαλανόπουλο και ο διεθνής μέσος με πλασέ προ κενής εστίας έκανε το 1-0.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Χιμένεθ έκανε αναγκαστική αλλαγή, με τον Γκαρσία να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού και τον Λιβάγια να περνάει στη θέση του. Στο 50’ ο Κροάτης φορ θα σπαταλήσει μοναδική ευκαιρία, καθώς θα νικηθεί σε τετ-α-τετ από τον Κνετ.

Ο Παναιτωλικός θα βρει στο 53’ την πρώτη του τελική στο ματς και θα αγγίξει την ισοφάριση. Μετά από μια… παιδική συνεννόηση του Τσιγκρίνσκι με τον Νεντελτσιάρου ο Ντάτσιο θα βρεθεί σε θέση για γκολ, όμως ο Αθανασιάδης θα αντιδράσει σωστά.

Στο 63’ ο Ολιβέιρα θα χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει και να «κλειδώσει» τη νίκη, καθυστερώντας χαρακτηριστικά να πλασάρει.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Μπακάκης (67’ Σβάρνας), Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι, Μιτάι (79’ Ινσούα), Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Γκαρσία (50’ Λιβάγια), Μάνταλος (79’ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (67’ Σιμόες), Ολιβέιρα

Παναιτωλικός (Τ. Δέλλας, 4-3-3): Κνετ, Τζανακάκης (69’ Αριγίμπι), Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Περέιρα (63’ Μάζουρεκ), Λιάβας, Ταχάρ (76’ Γιάκολις), Τσιγγάρας, Μανθάτης (69’ Μεντίνα), Ντάλσιο, Βέργος (64’ Αζάντι)